Прочитај ми чланак

КРИТИКЕ НА РАЧУН СРБИНА: Матић не прати играча који се убацује пред гол

0

Бивши нападач Челсија Тони Каскарино критиковао је игру Манчестер јунајтеда, посебно његових везних играча међу којима је и Немања Матић.

Јунајтед је у уторак на Олд Трафорду поражен од Јувентуса у Лиги шампиона са 1:0 и после половине такмичењу по групама, тим Жозеа Муриња има свега четири бода.

Каскарино сматра да Пол Погба није једини који заслужује да буде критикован, већ се то односи на све играче у везном реду, па и репрезентативца Србије.

„Свима је трн у оку Пол Погба, али постоји један играч Манчестер јунајтеда који увек успева да избегне критике, а то је Немања Матић“, пише Каскарино у колумни за лист „Тајмс“.

Бивши репрезентативац Републике Ирске сматра да везни играчи у тиму Жозеа Муриња праве велике грешке и да ту лежи део проблема.

„Пауло Дибала се константно убацивао иза леђа везних играча Јунајтеда и тако долази у позиције из којих је могао да угрози гол. То се посебно видело код тог одлучујућег гола у првом полувремену. Било је то срамотно у појединим моментима“, сматра Каскарино.

Он каже да поједини играчи, попут Матића, стално понављају исте грешке.

„Када не пратите играча који вам се убацује иза леђа, то је једна од најгорих ствари коју везни играч може да направи, а мој је осећај да Матић никада није био добар у томе. Многи тимови играју тако против Јунајтеда јер њихови штопери нису у стању да се изборе са играчима који долазе из другог плана“, закључио је Каскарино.

Прилику за поправни Матић и другови ће имати наредног викенда у Премијер лиги када им у госте долази Евертон.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!