Прочитај ми чланак

КРЦАТ СТАДИОН И 2.000 ДЕЛИЈА ЧЕКАЈУ ЗВЕЗДУ – Праг грми од песме „делија“!

0

Црвена звезда гостује Спарти у Прагу од 19 часова у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Спарта – Звезда 0:0

Црвено-бели су прошле недеље славили са 2:0 у Београду.

Тренер Владан Милојевић готово да није мењао састав у односу на први сусрет, с тим да уместо Рикардиња, који није ни кренуо пут Прага, игра повратник после суспензије Славољуб Срнић.

Ни тренер домаћих Андреа Страмачони није превише мењао, Тал Бен Хаим поново је на клупи, заједно са опорављеним Томашом Росицким, док је у стартној постави поново Срђан Плавиш, бивши играч црвено-белих.

Црвена звезда ће на распродатој ‘Генерали Арени’ имати подршку преко 2.000 хиљаде својих навијача, који су допутовали махом из Београда, али ту је и значајан број оних који су стигли са разних крајева Европе.

Како јавља наш Милош Љубисављевић из главног града Чешке, на улицама, на и око стадиона присутан је велики број припадника полиције, како се евентуално не би поновила ситуација из 2009. године, када је Звезда последњи пут играла у Прагу.

Тада је дошло до сукоба са полицијом, да би се кошкање претворило у општу тучу у центру града, а том прилико ухапшено је око 50 навијача нашег тима.

Навијачи Црвене звезде кренули су из центра Прага ка стадиону „Ђенерали арена“ где ће за нешто више од два сата црвено-бели играти против Спарте реванш меч 3. кола квалификација за Лигу Европе.

Током читавог дана, најватреније присталице београдског клуба били су по кафићима и ресторанима у најужем центру. Никаквих инцидената није било. У ствари, био је један који је индиретно везан за данашњи меч. Наиме, међусобно су се сударилла су три полицијска возила која су била на путу ка стадиону!

Када су „делије“, а процене кажу да их у главном граду Чешке има око 2.000, кренуле у марш улицама, Праг је одјекивао песмама са „севера“. Зачуо се и по неки топовски удар. Тек да се зна да су ка стадиону кренуле најватреније присталице вицешампиона Србије.