Прочитај ми чланак

КРАЈИНОВИЋ ПОЧИСТИО 15. ИГРАЧА СВЕТА за пласман у осмину финала Индијан Велса

0

Филип Крајиновић је одиграо још један сјајан меч на Мастерсу у Индијан Велсу.

У свом првом сусрету са 15. тенисером света, Русом Данилом Медведевим, тенисер из Сомбора је одиграо одлично и после 79 минута игре забележио победу од 6:3, 6:2.

EPA-EFE/MAST IRHAM

После успешно преброђених квалификација, победе над Михаилом Кукушкином и 20. носиоцем, Белгијанцем Давидом Гофаном, остварио је још један тријумф без изгубљеног сета. Заиста импресивно издање.

Крајиновић се тако први пут пласирао у осмину финала на овом мастерсу а тамо ће се састати са бољим из дуела другог и 25. носиоца, Рафаела Надала и Дијега Шварцмана.

Утисак је да се Крајиновић одлично припремио за меч са тенисером из Русије који је познат по томе да воли да игра дуге поене и буквално враћа сваку лоптицу у терен. Требало је Крајиновићу и стрпљења и храбрости да пробије зид, на крају, то му је и успело и заслужено је међу 16 најбољих.

Он је овом победом дошао надомак повратка међу сто најбољих на АТП листи и ово му је највећи успех у Индијан Велсу.

У првом сету почело је како је желео Медведев, дугим поенима са бројним разменама, али је и у тим околностима Крајиновић задржао нерве. Није попуштао на свом сервису, а онда је успео да сломи руског играча у осмом гему, направи брејк и потом рутински одсервира за први сет.

Чини се да је изгубљен сет пољуљао самопоуздање Медведева који је почео више да греши. Није било више оних предугих поена, Крајиновић је наставио са варијацијама, променом ритма скраћивањем лопти и изласцима на мрежу.

Све је перфектно фунбкционисало, одмах на старту другог сета, Крајиновић је направио брејк и после тога није било повратка за Медведева.

Српски тенисер је још једном, у петом гему, направио брејк за 4:1, потом је имао и 5:1 и три меч лопте на сервис Медведева, али се Московљанин некако извукао.

Не задуго пошто је Крајиновић добио наредни гем и пласирао се међу 16 најбољих у Калифорнијској пустињи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!