Прочитај ми чланак

Крај драме, испао Новак: Ђоковић остао без финала Ролан Гароса

0

Новак Ђоковић је елиминисан са Ролан Гароса јер је у дводневном полуфиналу Доминик Тим савладао нашег аса са 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 па ће се Аустријанац за титулу у недељу борити са Рафаелом Надалом.

Подсетимо, због лоших временских прилика у Паризу, овај меч је у петак прекинут при резултату 1:1 у сетовима и 3:1 у гемовима за Аустријанца. Новак је у суботу рано „додао гас“, испустио брејк лопту у првом одиграном гему, али не и у наредном у коме је четврти тенисер света сервирао. Па опет, иако је успео да изједначи, а имао је и две брејк шансе да поведе са 5:4, тада је стао. Мало фантастични Аустријанац, мало појачани ветар, а мало и свађа са судијом који није имао разумевање за секунд кашњења са сервисом, условили су да почне јуриш Тима који је најпре гледао како Ноле спасава три брејк/сет лопте, али је онда српски ас остао немоћан пред четвртом.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1137360467528224770?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1137360467528224770&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fsport%2Ftenis%2F3264831%2Fuzivo-video-novak-nastavlja-pohod-ka-finalu-turnira-u-parizu-djokovic-tim-26-63-13-1200

И, ако се некоме чинило да ће тај резултатски слом можда условити брзи крах најбољег на свету, преварио се. Јер, Ђоковић је у четвртом сету преузео контролу после три узастопна брејка, имао је све до вођства од 4:3, да би потом уследио сјајан одговор Аустријанца. Тим, четврти играч света, је освојио два гема у низу, деловао боље, спремније, а и имао великог савезника у мрежи (која му је значајно помогла да направи брејк), но како се и Ђоковић баш тада разиграо, морао је да положи оружје пред њим. Ноле му је „одузео сервис“ у финишу тог сета, „одсервирао“ потом 2:2 на одушевљење своје публике, а онда је почела драма.

Новак Ђоковић није могао да верује шта је против њега досуђено у драматичној завршници полуфинала Ролан Гароса у коме је за ривала имао Доминика Тима.

Јер, у петој деоници је Ноле најпре издржао почетни јуриш, а онда имао брејк лопту при резултату 1:1. Тада је, међутим, трчећи ка мрежи као одговор на један дропшот (који му је претходно баш задавао глабовобоље) решио да лоптицу удари јаче, како би изненадио супарника. Међутим, лоптица је отишла иза терена, шанса је пропала, а само два минута касније – Тим је био тај који је славио брејк, до ког је дошао уз само један изгубљен поен.

Драми ту није био крај. При вођству аустријског тенисера од 4:1, Тим је имао и нову брејк шансу, коју је уз прве суботње капи кише у Паризу Ђоковић анулирао. Међутим, пљусак који се тада десио зауставио је игру, а после се десило оно што је дотадашњи ток петог сета и наговештавао. Ноле је, уз велику грешку судије, успео да дође до брејка, пришао на 4:3, али је онда Тим узвратио истом мером. И, иако није искористио прве две меч лопте, при резултату 5:3, јесте наредну при восђтву од 6:5.

КРАЈ! Ђоковић – Тим 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!