Прочитај ми чланак

Крагујевац је победник „City games“ игара на Златибору

0

Крагујевац ће представљати Србију на међународном такмичењу ’’City games’’ које ће се одржати у Луксембургу. Екипа овог града победила је на управо завршеним ’’City games’’ играма одржаним на Златибору.

Шест екипа из шест градова Србије такмичило се на базенима златиборског хотела „Олимп“. Снаге су одмерили Ужице, Суботица, Књажевац,Крагујевац, Зајечар и Кикинда, а највише спретности у овим адреналинским играма показала је екипа из Крагујевца која је убедљиво однела победу са укупно 56 поена .

Друго место је припало екипи Кикинде која је освојила 47 поена, док је Суботица била трећа са 37 поена. Четврто место је освојила екипа Зајечара са 24 поена ,а екипа Ужица била је пета са 22 поена. Последње место у такмичењу освојила је екипа из Књажевца, која је имала 9 поена.

Игре се базирају се на традиционалним дисциплинама и производима, што је видљиво и из њихових назива: летећи ватерполо, спасавање туристкиње, пршута, прављење вина , водена кошарка (вошарка) и весло. Екипе се састоје од шест такмичара, од којих три морају бити женског пола.

У првој игри летећи ватерполо најбоља је била екипа из Крагуевца, испред Ужица , Зајечара , Кикинде, Суботице И Књажевца. Друга игра, прављење вина , протекла је поново у знаку Крагујевца са направљених 5,6л, друго место припало је Зајечару (5,1л), треће Кикинди (4,8л) , четврто Суботици (4,7л) , пето Ужицу (4,2л.) и последње Књажевцу (3,8л).

У трећој игри спасавање туристкиње прво место припало је екипи Суботице, друго Ужичанима, треће Кикинди, четврто Крагујевцу, пето Књажевцу, а Зајечар је у овој игри био последњи. Четврту игру звану пршута добио је Крагујевац као и прошле године, убедљиво са пролазним временом 21:98, друга је Кикинда 23:51, трећа Суботица 24:71, четврти Књажевац 26:11, пети Зајечар 27:67 и последња екипа из Узица са 31 секундом 40 стотинки. У игри вошарка поново је екипа Крагујевца била најбржа са 2:29, други су били Кикиндјани са 2:33, треће место освојила је Суботица 2:50, четврти су били Ужичани, пето место је припало екипи из Зајечара 2:58, а последњи били су Књажевчани са 3:18

Борба за пласман била је неизвесна до последње игре весло, која такмичарима доноси највише бодова. Најболии у овој игри су били Кикиндјани са освојених 15 поена, друго место припало је екипи из Крагујевца која је освојила 13 поена, затим Суботица са 9, па Зајечар са 6 поена, Књажевац 3, док екипа из Ужица у овој игри није освојила ниједан поен.

Уз одлично расположење, фер плеј и тимски дух ову забаву за све генерације није успела да поквари ни киша која је падала за време игара. Навијачи су подржавали своје екипе са трибина, а највише их је, наравно, навијало за екипу из Ужица.

Циљ ових игара, које су део европског пројекта, је подстицање тимског духа и указивање на важност бављења спортом. Ова манифестација кроз забаву и такмичарске дисциплине свако лето јача пријатељства и везе међу градовима и државама које се такмиче.