Прочитај ми чланак

КОСОВО НА Евробаскету 2017.!

0

Erold Belegu, Patrik Bauman i Turgaj Demirel u sedištu FIBA u ŽeneviШиптарски окупатори са Космета ће се такмичити на Евробаскету Б дивзије за кошаркаше до 20 година (9-19. јули у Секешехервару), а постоји могућност, додуше мала, јер је још у новембру било жребање, да играчи до 16 година учествују на Европском првенству Ц дивизије (6-11. јули у Сан Марину).

Кошаркашка федерација Косова од петка је и званично постала 215. члан ФИБА и 52. члан ФИБА Европа.

Као што су пре месец дана “Новости”најавиле, Извршни комитет светске куће кошарке је на састанку у Швацарској потврдио чланство косовске федерације под свој кров, која ће такмичарски стартовати на међународној сцени већ предстојећег лета.

Косово ће се такмичити на Евробаскету Б дивзије за кошаркаше до 20 година (9-19. јули у Секешехервару), а постоји могућност, додуше мала, јер је још у новембру било жребање, да играчи до 16 година учествују на Европском првенству Ц дивизије (6-11. јули у Сан Марину) .

Сениорски тим КС Косова наступиће у квалификацијама за Евробаскет 2017. и готово је сигурно да ће ФИБА водити рачуна да се не састане у групи са Србијом.

(Вечерње новости)