Прочитај ми чланак

Кошаркашки клуб одбио СНС “помоћ”: Ви сте спорт угасили

0

Кошаркашки клуб Црнокоса обавестио је председника општине Косјерић Жарка Ђокића да одбија донацију у виду дресова за млађе категорије.

Председник Црнокосе, Богдан Јоксимовић, потписао је саопштење које је одговор на потез Српске напредне странке.

Foto: youtube.com/Branko Ostojić

Саопштење преносимо у целости.

“Кошаркашки клуб Црнокоса, као поносан спортски колектив, овим путем обавештава јавност, као и председника општине Жарка Ђокића, да одбија да прими поклон (донацију) у виду дресова за млађе категорије, јер то сматра пре свега чином јефтине пропаганде Српске напредне странке пред изборе, провокацијом оних који улажу своја лична средства у опстанак овог клуба, а изнад свега и злоупотребом деце у политичке сврхе.

Трудимо се већ три године да клуб “оставимо у животу”. Личним средствима водили смо децу на утакмице против Звезде, водили смо их да гледају Евролигу и обезбедили им такмичење и спортску, али и људску афирмацију.

Они који су на власти осам година, за време које су успели да угасе летњи турнир у баскету, чувени Велики летњи турнир у малом фудбалу, који не могу два коша на полигону да поправе годинама, а својим нечињењем ускоро ће угасити и спортске колективе, који новцем које општина издваја за спорт, а та цифра је убедљиво најмања не само у региону, већ и у Србији, не могу без проблема да се такмиче у својим лигама, покушавају на овај начин да нам “замажу очи” и на страницама попут “Косјерић инфо”, овакав чин називају УЛАГАЊЕМ У СПОРТ И ОМЛАДИНУ. Наша општина улаже убедљиво најмање новца у своје спортске колективе у Србији.

Поштована господо и поштовани председниче општине Косјерић, ви сте спорт у Косјерићу угасили, не само спортским нечињењем и одсуством улагања у спорт, ви сте својом политиком и оно мало омладине отерали из наше општине и довели ово некада поносно место до ситуације да више нема ко да трчи за лоптом.

Мајице и дресове поделите по општинском руководству, јер су врло могуће талентованији за спорт него за функције на којима се налазе, па ћемо вас радо регистровати за такмичење испред Кошаркашког клуба, када ионако једва састављамо крај са крајем и што се играчког кадра тиче. Некада је пожељно имаати и кичму”, наводи се.