Прочитај ми чланак

КОШАРКАШИ ЗВЕЗДЕ по наређењу напустили авион за Подгорицу, одложен меч

0

КК Црвена Звезда не долази у Подгорицу, одлучено је данас, сазнаје ИН4С.

Због погоршања безбједносне ситуације, али и због непостојања јасних гаранција за сигурност играча и стручног тима КК Црвена Звезда, uз то, процјене су да би режим искористио ову уткамицу за даљу радикализацију прилика, управа београдсог клуба је одлучила да не дође у Подгорицу.

Безбједносно-информативна агенција (БИА) процијенила је да гостовање КК Црвене Звезде у Подгорици представља реални безбједносни ризик и да сва расположива сазнања указују на могућност угрожавања безбједности играча, стручног штаба и симпатизера Звезде.

Кошаркаши Црвене звезде напустили су авион непосредно пред полетање и нису отпутовали у Подгорицу на меч 13. кола АБА лиге против Будућности.

Они су то урадили након што је из БИА стигло обавјештење да им безбједност може бити угрожена у Подгорици и зато су напустили авион непосредно пред полијетање за главни град Црне Горе.

Након изузетно бурне финалне серије плеј офа АБА лиге која је одиграна у априлу 2019. године између екипа Црвене звезде и Будућности, жеља свих у кошаркашком региону била је, а то је договорено и на Скупштинама АБА лиге током љета је да се тензије потпуно спусте и да у првом плану буде кошарка.

Међутим, по свему судећи, КК Будућност није била заинтересована да се тензије спусте. Како смо јуче објавии, по сазнању ИН4С, КК Црвена Звезда је тражила одлагање меча, који је предвиђен за сјутра вече, услед узавреле атомсфере у Црној Гори, након усвајања Закона о слободи вјероисповијести. Међутим, КК Будућност је такав предлог одбила, иако и сама свјесна атмосфере и ситуације у којој се могу наћи кошаркаши Црвене звезде.

С тим у вези, Будућност је и најавила да карата у слободној продаји неће бити, да би све протекло мирно. Поставља се питање, зашто КК Будућност одбија одлгање.

КК Будућност је одбила захтјев уз образложење да су они предузели све мјере безбједности, неопходне да се одигра меч. Уважавајући досадашње искуство, то значи да ће сви, најчешће режирани инциденти бити унапријед приписани гостујућој екипи. У конкретном случају – Црвеној Звезди.

Са друге стране, не треба занемарити ни жељу режима да ову утакмицу искористи као својеврстан “одговор” на општенародни незадовољство поводом усвојеног Закона о отимању имовине СПЦ у Црној Гори. Јавност је упозната да је терен у “Морачи” идеална позорница за такав режимски перформанс

Подсјетимо, да је у Морачи већ виђен „линч“ кошаркаша Звезде, као и на то то да је син Зорана Лазовића директно учествовао у пребијању навијача Звезде, док је син Мевлудина Нухоџића вријеђао и нападао играче београдског клуба.
Наравно, нема ниједне правне санкције за ово дивљање “синова режима”.

Лазовић је син помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића, а Нухоџић син министра Унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

Марко Лазовић, службеник Сектора криминалистичке полиције, тукао је те ноћи навијача “Црвене звезде”, а Нухоџић се залетао ка играчима “Црвене звезде” приликом уласка у дворану, уочи загријавања за меч. На снимцима који су се проширили друштвеним мрежама види се како млађи Нухоџић улази на терен, вјероватно из првог или другог реда сједишта, који су тик уз паркет, и као да пљује гостујуће играче. Он је саопштио да то није радио.