Прочитај ми чланак

КОШАРКАШИ СРБИЈЕ РАЗБИЛИ И ТУРКЕ, али Салета мучи озбиљна повреда Милосављевића!

0

Селекција Србије наставила је победнички низ!

Кошаркашка репрезентација Србије до краја викенда има три јаке провере на Акрополис купу у Атини против селекција Турске, Италије и Грчке. Први ривал је Турска, којој је од старта стављено до знања да нема шта да тражи у међусобном дуелу, на крају је било 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18)!

Како је мец одмицао, Орлови су полако, константно и континуирано дизали предност до завршнице четврте деонице, а Богдан Богдановић је у првом полувремену са три везане тројке покренуо талас.

Имао је лепу подршку Јокића и Бирчевића, Ђорђевић је наставак искористио за велику ротацију, а може само да жали због повреде Драгана Милосављевића.

Он је у трећој деоници незгодно доскочио при офанзивном скоку и није било назнака за повратак у игру. Штавише, уз помоћ осталих је изашао из игре, а према првим информацијама, ради се о повреди колена.

Јокић је убацио 18 поена, Богдановић 17 поена, Бирчевић је био трећи стрелац тима са 13. Парирао је Коркмаз са 16 поена, Иљасова га је испратио са 13.

Италија је наредни ривал у суботу од 17.00, а Грчка у недељу од 19.30.

Драган МилосављевићФото: Марко Јовановић

ТОК МЕЧА, 4. ДЕОНИЦА, СРБИЈА – ТУРСКА 81:61!

35. минут – Орлови се сада држе на клацкалици од око 20 поена разлике, с тиме да се чешће иде и на линију пенала.

32. минут – Успео је и Симоновић да се надовеже у овој тројкашкој серији, Орлови су одмакли на 72:56, практично је све решено и питање је само колико ће тим услишити Салетове захтеве да се до краја игра максимално ангажовано.

28. минут – Прва тројка Гудурића, па је истом мером узвратио Иљасова! У међувремену је Милосављевић отишао у свлачионицу.

Александар Саша Ђорђевић, Василије МицићФото: Марко Јовановић
25. минут – Наставио је Богдановић доминацију, погађа из невероватних позиција, Коркмаз је то само ублажио тек на 56:42, онда је севнула тројка Бирчевића.

23. минут – Ово већ не ваља – Милосављевић се повредио, незгодно се приземљио при офанзивном скоку, па је уз помоћ саиграча и лекарске екипе отишао на клупу.

22. минут – Наставио је са великом ротацијом Ђорђевић, сада су Милосављевић, Радуљица и Мицић адути, направљена је мини серија за 51:40, као одговор Џедију Осману.

20. минут – Спустили су гас мало Орлови у смирај полувремена, пустили у два наврата Вилбекина да лако шутира, али су на +12. Ипак, Ђорђевић јасно ставља до знања да није задовољан лаганијим дефанзивним приступом…

Пред крај, Јокић је у одбојци дошао до лопте и лаганих поена, 44:36 је резултат полувремена. Богдановић је убацио 12 поена, Јокић осам, Бирчевић седам.

15. минут – Поново су одмакли кошаркаши Србије, +13 је при 37:24! Имао је Јокић нову минијатуру, па је Гудурић поентира, Богдановић је онда рафалном паљбом, са три тројке донео тиму 39:26.

8. минут – Коркмаз је мало озбиљније приближио Турке тројком, и то после далекометног промашаја Јокића, на шта су експресно узвратили Орлови. Јокић је уз фаул поентирао за 23:16.

6. минут – Маестрални су пасови дељени преко целог терена, Јовић је у стилу квотербека чашћавао зицерима, па смо отишли на 12:5.

5. минут – Одлично су Орлови кренули у овај меч и диктирају темпо од старта, за стартно вођство побринули су се Марјановић, Богдановић и Бирчевић.

УОЧИ МЕЧА:

Пут грчке престонице кренуло је 12 играча, пошто је Владимир Лучић остао на терапијама у Београду због повреде бутног мишића коју је задобио у првом мечу са Литванцима. Крилни играч наше репрезентације ће бити спреман за пут у Кину.

Прву утакмицу на Акрополис купу играмо са селекцијом Турске, Италија је ривал у суботу од 17.00, а Грчка у недељу од 19.30.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!