Прочитај ми чланак

Млади кошаркаши освојили злато

0

25042272051e980b49d15c472099855_orig(Б92)
Српски кошаркаши освојили су златну медаљу на Европском олимпијском фестивалу младих у Утрехту, победом над Хрватском.

Наш тим је до најсјајнијег одличја дошао победом са 70:57, а предводили су га Стојановић и Пено.

Изабраници селектора Вање Гуше ушли су у меч боље од противника, повели одмах на старту и то вођство успели без проблема да задрже током првих 20 минута. Најрасположенији у нашем тиму били су Никола Ракићевић и Војислав Стојановић.

У трећој четвртини дошло је до малог пада концентрације код наших кошаркаша па су у једном тренутку Хрвати успели да дођу до изједначења 45:45, али је Србија ипак на крају трећег периода игре имала 4 поена предности (52:48). У последњој деоници наш тим се боље изборио са притиском и није дозволио да меч уђе у неизвесну завршницу. Чак четворица играча Србије имали су двоцифрен учинак, Стојановић и Пено су уписали по 14 поена, а Кенић и Ракићевић по десет.

„Изузетно ангажовано смо ушли у утакмицу, добро смо знали врлине и мане Хрвата, знали смо где треба да их зауставимо и шта можемо да искористимо. Они су нас победили у групи, а ми њих сада када је било најважније, у финалу. Пред нама је Европско првенство, а ово злато улило нам је додатно самопоуздаље пред шампионат континента. Пресрећни смо што смо успели да донесемо Србији златну медаљу”, рекао је после меча капитен Војислав Стојановић.

Најсјајнија одличја тиму Србије уручио је Барон Пјер-Оливије Бекерс, председник Олимпијског комитета Белгије и члан Међународног олимпијског комитета.