Прочитај ми чланак

Кошарка: Звезди прети испадање из лиге?

0

zvezdabas_620x0(Новости)
У уторак у подне истиче рок за измирење финансијских обавеза клубова према КЛС. Две утакмице регистроване службеним резултатом значе избацивање из такмичења.

Рок за плаћање финансијских обавеза клубова према Кошаркашкој лиги Србије истиче у уторак, тачно у подне.

Да ли ће гонг означити почетак правног рата са могућим фаталним спортским последицама, зависи највише од тврдоће ставова Црвене звезде и директора такмичења Предрага Бојића, који није верификовао резултате 11. кола и одредио дужницима рок за уплату. У супротном, мечеви ће бити регистровани службеним резултатом.

Незванично, списак од пет дужника скраћен је само на црвено-беле, јер су у међувремену обавезе измирили Партизан, Металац, Војводина и Слобода.

Уколико до поднева не уплате 401.800 динара, Бојић ће утакмицу Раднички – Звезда завести резултатом 20:0 за Крагујевчане. Прави проблем могао би да настане ако два меча клуба са Калемегдана буду регистрована службеним исходом. У том случају правила предвиђају селидбу у нижи ранг такмичења!

Председник Звезде Небојша Човић поткрепио је став клуба правним аргументима, наводећи да не постоји адекватна документација на основу које се може извршити плаћање.

– Од 27. фебруара упозоравамо Лигу да одлуке морају да буду у складу са Законом о општем управном поступку – рекао је Човић.

Осим тога, црвено-бели подсећају и на неизмирене обавезе КЛС према клубовима. По уговору о спонзорству са „Агроживом“, Звезди није исплаћено 117.000 динара из 2012. године, као ни 292.500 из 2013.

Збир тих износа премашује њен дуг лиги, који после уплате извршене у петак (123.000) износи већ поменутих 401.800.

Тачно у подне биће познат епилог већ одиграних утакмица, после чега може доћи и до дуела на терену судске праксе.