Прочитај ми чланак

Контроверзна зелена застава на слављу рукометаша ЦГ: Огласио се Ђукановић ВИДЕО

0

Не стишава се бура у Црној Гори после тријумфа над Србијом

Не стишава се бура у Црној Гори после тријумфа над Србијом. Мило Ђукановић и Душко Марковић, честитали су момцима у зеленомпрву победу на неком шампионату, а посебан одјек имало је славље играча после меча.

 

Контроверзна зелена застава која је током дуеларукометаша Србије и Црне Горе била присутна на трибинама завршила је и на слављу у аутобусу.

Подсећања ради, рукометаши Србије поражени су у Грацу од селекције Црне Горе у оквиру другог кола групе А, чиме су Црногорци исписали неке нове странице историје овог спорта, док су наши момци изгубили све шансе да се домогне друге фазе.

Ипак, оно што је бацило сенку на све што се дешавало на терену јесте контроверзна зелена застава Комитског покрета из 1918. године. Играчи су чак и били у зеленој опреми, која је подигла велику прашину у Црној Гори.

Комитски покрет из 1918. године је на челу са генералом Крстом Поповићем Божићном побуном устао против одлуке Подгоричке скупштине да се Црна Гора прикључи Србији, а многи навијачи репрезентације Црне Горе су управо ово видели као разлог да опрема буде у зеленој боји.