Прочитај ми чланак

КОНАЧНО СЕ СЕТИЛИ Скините Вучића са зида: Делије бојкотују управу Звезде (ВИДЕО)

0

Најављено - учињено! Навијачка група "делије" бојкотовала је првих 20 минута меча између Црвене звезде и Металца, чиме су послали поруку, како су навели, појединим члановима управе клуба из Љутице Богдана да су "прешли црвену линију".

Иако нису никог поменули у саопштењу, када су и најавили да ће бојкотовати првих 20 минута меча, међу навијачима се говори да је разлог бојкота незадовољство због слике Александра Вучића, која „краси“ канцеларије на стадиону „Рајко Митић“.

Стога је овај бојкот и порука управи црвено-белих да слике напредњачког лидера скине.

Као што је већ било речи, северна трибина је била готово празна у првих 20 минута, а када је прошао 20. минут, навијачи црвено-белих су кренули да је полако попуњавају. У тим тренуцима са осталих трибина могло је да се чује „Уа“, али и понеки спорадични аплауз. Такође, појединци који су били на северној трибини, кренули су да је напуштају када су „делије“ кренуле да улазе.

Да подсетимо, навијачка група „делије“ огласила се у петак саопштењем, у ком је наведено да ће почетак меча против Металца бити бојкотован. Они су саопштењу навели:

„Ми, Делије, сматрамо себе слободоумним људима и у стању смо да бранимо нешто и када „јавност“ око нас мисли другачије, а ми знамо истину. Исто тако смо и у стању да када нешто преврши све мере јасно и гласно кажемо да то више не треба да се ради ако је свима у интересу да Звезда и даље задржи свој идентитет, који је стваран мимо резултата на терену упоредо и на трибинама.

 

Зато позивамо све звездаше и Делије да дођу против Металца у недељу у 20 часова у највећем броју до сада и да поздравимо наше хероје који су десетковани направили фантастичан резултат у Бугарској и да их охрабримо у даљој трци за титулу. Али вас позивамо и да првих 20 минута останемо испред капија стадиона, како бисмо први пут тишином од 20 минута на нашем стадиону исказали свој протест за све испаде и неспортске радње појединих чланова управе којима се деградира име какво је Црвена звезда.

Џабе успеси ако морају да нам преседну. Ми нисмо навикли да ћутимо, али смо то много пута радили зарад Црвене звезде. Сматрамо да је сада тренутак да људи из клуба коначно схвате озбиљност ситуације и надамо се да више нећемо морати да трошимо ни минут времена на ову тему. То пре свега зависи од оног ко константно прави грешке.

Наравно, ко се не слаже са овим ставом нека уђе на стадион и нека гледа утакмицу од почетка. У звездашкој јавности се као и код нас јавила „црвена линија“ и једноставно не можемо против себе и својих гледања на свет, јер тежимо да наша трибина буде исправан део овог друштва коме нико са стране неће „лепити“ било какве етикете. Да видимо да ли је оно „на папиру“ једнако реалности, а то једино може да се види на стадиону (овога пута испред).

У 20. минуту ћемо ући и онда, као никад до сад, дати подршку играчима која ће им сигурно бити преко потребна. У нади да ће овакав гест бити довољан да ставимо тачку на неке теме које се већ дуго „вуку“, желимо да наставимо поход ка титули и европском пролећу, али да се истовремено води рачуна о угледу и имену Црвене звезде. Јер Звезда је идеологија! Сви на стадион, где нам игра шампион“, стајало је у саопштењу „делија“ у петак.