Прочитај ми чланак

Кон у служби Новакових прогонитеља: Тужилац га цитирао и напао Ђоковића!

0

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић нашао се пред судом у Канбери где покушава да задржи своју визу, али није једини био на мети критика заступника аустралијске државе.

Ђоковић се спори са властима Аустралије и министром за миграциона питања те земље Алексом Хоком, који је Србину укинуо визу.

Хок је то урадио на бази претпоставки о Ђоковићевим антиваксерским ставовима, који могу и друге да подстакну на избегавање вакцине против коронавируса.

На сучељавање у вези са овом тачком се углавном свело изношење аргумената заступника Ђоковића и државе Аустралије.

Стивен Лојд, који заступа интересе министра Хока и државе, употребио је и Србију како би и посредно дискредитовао првог тенисера планете.

Суштина се односила на половичну стопу вакцинације у нашој земљи, што је, између осталог, споменуо.

„Наша поента је да не морамо да показујемо шта се дешава у Србији, Америци, где год да Новак игра тенис. Важније, неизбежно због скорашњих догађаја, Ђоковићеви ставови о вакцинацији су дошли у први план“, рекао је Лојд.

Током излагања, Лојд је Новака назвао и „иконом антиваксерских група“.

„У Ђоковићевој родној земљи, где се процењује да је потпуно вакцинисано мање од пола становника Србије против ковида, а Ђоковићеви ставови су били критиковани од стране Предрага Кона, епидемиолога који је оптужио спортисту да ствара заблуду“, тврдили су представници Аустралије.

Иначе, треће саслушање је почело у суботу у 23.30, а завршено је око десет минута пре пет часова у недељу ујутро.

Подсетите се и речи Кона о Новаку.