Прочитај ми чланак

КОЛИНДА ШОКИРАЛА ХРВАТЕ: Ријека је резервни српски клуб

0

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић у Сплиту је присуствовала премијери филма о легендарном капитену Хајдука Ивану Гудељу и при томе испалила неколико изјава које неће бити најбоље примљене на Кварнеру.

“Фудбал осамдесетих година и пре тога није био само фудбал, био је израз националне припадности. Па сам тако ја, надам се да ми неће замерити неки, навијала и за Хајдук и за Динамо. Волела бих кад би то заједништво југа и севера поновно прорадило”, рекла је Колинда Грабар-Китаровић у Сплиту.

“Као Ријечанка сам одлазила на утакмице Ријеке, али наша Ријека је тада била некакав резервни клуб за Партизан и Црвену Звезду и домаћи играчи који су били добри и квалитетни одлазили су у Хајдук, нешто мало у Динамо. Динамо и Хајдук били су толико близу мом срцу. Фудбал је за нас који смо волели Хрватску био пуно, пуно више од фудбала. Значио је народно заједништво. Био је оно што је повезивало све од југа до севера”, закључила је Колинда, а преносе хрватски медији.

Подсећања ради, Колинда је на СП у Русији, када је Хрватска играла финале са Француском била један од најватренијих навијача и сваки тријумф „ватрених“ је бурно прослављала.