Прочитај ми чланак

Кокеза без срама: Видићу, не радиш ништа 5 година, а солиш памет

0

Бивши репрезентативац Србије Немања Видић изазвао је велику буру писмом и критикама на рачун челника ФСС-а, а онда када је све постало нешто тише, поново је за Политику истакао своје мишљење о српском фудбалу и свему што га окружује. Сада се огласио и сам председник ФСС-а Славиша Кокеза који је у интервјуу Спортском журналу оштро одговорио на критике.

– Нећу да се бавим Видићем играчем, сви знамо какву је каријеру имао, свака част. Али, са Видићем који ништа не ради пет година, а соли памет свима, хоћу да се бавим. Да је био тренер у том периоду, рекао бих можда да је залутао у тренере. Да је био функционер ових пет година, рекао бих можда да је залутао међу функционере, али, дефинитивно желим да му поручим, за његово добро, „мајсторе, на овом терену, по окончању каријере, не уклизава се, други се квалитети траже“. И поштовање тек треба да се заслужи – поручио је Кокеза.

Видић је у последњем интервјуу рекао да је његов циљ да „оличење свега што не ваља оде из ФСС и генерално из фудбала“, а да су се у томе сами препознали и огласили. На питање да ли су ти проблематични људи Бјековић и Пантелић, Кокеза одговара:

– Сувишно је трошити речи о легендама као што су Ненад Бјековић и Марко Пантелић. Мислим да су две велике фудбалске величине и пре свега часни добри и поштени људи за које сам сигуран да никад не би сарађивали са неким и били у организацији где и остали нису поштени и часни – навео је Кокеза и додао да је „поносан на то што нема подршку Мирка Поледице, Огњена Коромана, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића….

– Напада ме Немања Видић, а његов кум ми послао поруку подршке. Ево је у телефону… – рекао је Кокеза, али на питање ко је Видићев кум није желео да одговори.

– Зна Видић ко су му кумови… – додао је само Кокеза, док је јавности познато „троструко“ кумство Немање Видића и Ненада Лалатовића, а познато је и да тренер Војводине није желео да коментарише сукоб у медијима.

Једна од тврдњи Видића била је и да клубовима у Србији руководе људи који представљају спону између менаџера и криминалаца?

– То је паушална и срамотна оптужба. Сваки озбиљан човек који има конкретне податке треба да изнесе и конкретна имена и из клубова и који су то криминалци са којима они сарађују. А сви клубови сарађују са менаџерима из простог разлога јер менаџери су ти који одводе играче из Србије у иностранство. Ја позивам све менаџере из Србије и миналцима, односно да криминалци управљају клубовима – рекао је Кокеза и потом закључио:

– Немања каже да поштени људи треба да дођу у фудбал, а ти поштени људи који су данас његови саветници, морао би то да зна, управо док су играли фудбал, имали су менаџере вође земунског клана и сви добро знамо да су те вође претиле руководиоцима Партизана управо због Видићевог данашњег саветника. О томе можда најбоље може да каже Ненад Бјековић који је као директор Партизана упознат са чињеницама, а ми сад причамо о вези између клубовиа и криминалаца. Не кажем, свако у животу може да погреши. Али, недавно се појавила изјава Стефана Шћеповића који се захвалио Богу кад је отишао из Видеотона због тортуре и претњи којима је био изложен од стране Видићевог саветника.