Прочитај ми чланак

„Кокеза, новац уплатите малој Софији“

0

Фудбалери који су штрајковали гладју саопштили су данас да су одлуком Фудбалског савеза Србије да им се додели 500 евра помоћи додатно понижени и позвали су ФСС да тај новац уплате за лечење девојчице Софије Маркуљевић.

Скупштина ФСС јуче је усвојила предлог председника Славише Кокезе да се упути једнократна помоћ за 47 бивша играча Доњег Срема, Борца и Јагодине.

View this post on Instagram

Saopštenje za javnost Prenosimo saopštenje za javnost fudbalera koji su štrajkovali glađu povodom odluke FSS da im se dodeli 500 evra pomoći. “Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsetićamo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa. Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da upate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno. Takođe, FSS je sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera. Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju. Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna ali na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove.”

A post shared by Sindikat fudbalera Nezavisnost (@sindikat_fudbalera) on

– Одлуком руководства ФСС да нам додели по 500 евра помоћи осетили смо додатно понижење на које не пристајемо – наводи се у саопштењу, које је проследио Синдикат професионалних фудбалера – Подсетићамо јавност да је ФСС све ове године пружао клубовима логистичку подршку да не будемо исплаћени за своје поштено зарадјене плате, на начин да су штитили клубове, нису их кажњавали и помагали су им у изигравању фудбалских регулатива.

Фудбалери су навели и да су сви играчи су на рачун ФСС-а морали да уплате у просеку више од 500 евра (без адвокатских трошкова) да би добили званичне одлуке и да би могли да напусте клубове дужнике.

– Сада нам нуде да нам врате оно што су нам већ узели, док је у исто време страним играчима све било бесплатно.

Они су навели и да је ФСС „све ове године прећутно помагао клубовима дужницима да и даље приходују од тренинг компензација и солидарних трансфера“.

– За време нашег штрајка док смо седели на бетону, ФСС је делио спортску опрему по Србији и нико нас није питао како нам је. Поред наших тешких материјалних статуса, наше достојанство није на продају. Господо из ФСС, захваљујући вама већина наше деце је гладна али, на срећу, наша деца су здрава. Нажалост, у Србији има доста гладне и болесне деце па вас позивамо да новац који сте наменили за наше понижавање усмерите оним којима тај новац живот значи. Уплатите новац на рачун 160-6000000043054-91 за лечење наше малене суграђанке Софије Маркуљевић и опраштамо вам све ваше грехове – закључује се у саопштењу.