Прочитај ми чланак

КО ЈЕ ВРЕЂАО ЗЛАТАНА Ко то вреди Звезди 500.000 евра због казне УЕФА?

0

УЕФА је казнила Црвену звезду са два меча играња без присуства публике, једна је условно до априла 2022. и новчано 30.000 евра због расистичког понашања хулигана према Златану Ибрахимовићу на мечу са Миланом у оквиру првог меча шеснаестине финала Лиге Европе 18. фебруара, а ни два месеца после меча не зна се име изгредника.

Црвено-бели, који сигурно корачају ка 32. титули првака и спремају се за квалификације за Лигу шампиона, неко НН лице коштало је у новцу 500.000 евра, а у имиџу много, много више. Због тог НН лица Црвена звезда ће само на име зарада од улазница изгубити око пола милиона евра јер врло лако може да се догоди да у време пандемије публика може да се врати на стадионе крајем августа и септембра, односно у време најважнијих мечева црвено-белих у Европи.

Замислите да Звезда у плеј-оф мечу за улазак у Лигу шампиона дочека Динамо из Загреба без 50.000 навијача или бар 25.000? И то због фрустрације једне особе која је била сведок историје на позив клуба и налази се у евиденцији клуба.

Трагедија је то што НН лице још није добило име и презиме, а на мечу са Миланом било је присутно укупно 600 људи. Одмах после објављивања скандалозног снимка на коме се лепо чује како један човек из ложе клуба на националној основи вређа Златана Ибрахимовића, Црвена звезда се извињавајући сјајном нападачу обавезала да ће све учинити да се кривац открије и преда надлежним органима.

– Црвена звезда ће у сарадњи са надлежним органима пронаћи поменутог појединца и инсистирати да сноси све последице таквог понашања. Црвена звезда се најискреније извињава Златану Ибрахимовићу због непријатности који је доживео у нашој кући. Наш клуб је по старим српским обичајима одувек био добар домаћин и то је познато у целој Европи и тако ће остати и убудуће јер никада овакве испаде нећемо толерисати – било је саопштење Звезде.

Два месеца је прошло, Црвена звезда није објавила име појединца. Зато и питање: ко то вреди Црвеној звезди пола милиона евра да га још увек штити? Уместо да се та особа процесуира одмах на стадиону, јер у Љутице Богдана врло добро знају која је то особа, кажу неки, са југа Србије, најтрофејнији клуб ћути и трпи велике последице. Уместо да му Звезда одмах забрани доживотно долазак на стадион, као што је то обичај у великим клубовима који држе до себе, имиџа, традиције и пристојности, на „Маракани“ се „праве мртви“.

Зато, кад дође тај дан те европске утакмице, нека изађу челници црвено-белих и нека кажу навијачима који ће морати и даље да се сећају да им је последњи долазак на европски дуел који се играо на стадиону „Рајко Митић“ био онај против Бајерна (0:6, 44.118 гледалаца) одиграо 26. новембра 2019. године – ми смо за ово криви.

А, следећи пут кад се нешто слично деси, а догодиће се сигурно кад се клуб овако блаконаклоно односи према навијачима, неће у питању бити велики хуманиста Златан Ибрахимовић који разуме све, прашта и хоће и да помогне. Ако се овај тренд настави, Звезда ће једног дана доћи у ситуацију да се УЕФА разбесни и због најдебљег досијеа испада избаци клуб на пет година из Европе.

Звезда би морала да се дозове памети, црвена линија је одавно пређена…