Прочитај ми чланак

КЛС ОДБИО ЖАЛБУ ПАРТИЗАНА: Били су кораци, али не можемо да поништимо меч…

0

Због пропуста у суђењу, арбитри су зарадили суспензију од три утакмице неиграња.

foto: screenshot

Жалба кошаркашког клуба Партизан после 4. утакмице финалне серије КЛС одбијена је од стране лиге, која је то образложила у Саопштењу. КЛС истиче у Саопштењу да је евидентно да је дошло до грешке судија и да је Били Берон постигао кош после очигледних корака, али наводи да према правилима ФИБА није дозвољено поништавање утакмице због пропуста судија.

Због пропуста у суђењу, арбитри су зарадили суспензију од три утакмице неиграња.

Преносимо у целости део Саопштења везан за Партизанову жалбу:

У вези са жалбом КК ПАРТИЗАН да је победника решио кош који је Били Берон постигао после грешке у корацима, од спортског директора КЛС је добијено стручно мишљење у коме се наводи:

– Превид судија-недосуђени кораци у последњој секунди 4. финалне утакмице утицао је на крајњи резултат. До тада, 39 минута и 59 секунди, суђење је било веома добро.“ И поред евидентне грешке судија која је имала пресудан утицај на крајњи резултат, а имајући у виду да се такмичење у нашој лиги одвија према Службеним правилима игре ФИБА, према којима пропуст који су судије направиле не може бити разлог за поништење утакмице (Одељак Ц-Поступак протеста Службених правила игре ФИБА посебно тачка Ц1) жалба КК Партизан се одбија и утакмица се региструје постигнутим резултатом.

– Због негативне оцене за суђење (2.0) на четвртој финалној утакмици плеј офа судије И.Белошевић, У.Обркнежевић и У.Николић, се по аутоматизму кажњавају са по 3 утакмице у темпу делегирања, сходно чл.61 Ж) 4 Пропозиција такмичења.