Прочитај ми чланак

Кирјос опет напада: Ђоковић је себичан, не мисли на друге

0

Ко о чему Ник Кирјос о Новаку Ђоковићу. И заиста, не прође интервју у којем контроверзни тенисер из Аустралије не замери или не оптужи Србина за нешто.

Јасно је да су пречесто то неосноване оптужбе. Овога пута Кирјос је причао о УС Опену (31. август – 13. септембар) и томе да неће учествовати, док је причао и о себичним тенисерима, међу које наравно сврстава и Новака Ђоковића, алудирајући на организацију “Адрија тура”, који је због коронавируса прекинут у Задру, касније и отказан.

“Удахнимо и сетимо се онога што је важно, а то су здравље и сигурност читаве заједнице. Можемо обновити наш спорт и привреду, али никада не можемо да вратимо изгубљене животе”, почео је Ник интервју за “Сиднеј Морнинг Хералд”.

Кирјос је затим наставио.

“Немам проблем са УСТА (Тениска асоцијација САД) везано за УС Опен, уколико играчи желе да иду и играју, то зависи од њих. Свако делује на одговарајући начин. Нико не жели више од мене да људи задрже свој посао. Говорим рецимо за момка који ради у ресторану, за чистачице, људе који одржавају свлачионице. То су људи којима су њихови послови потребни и било би фер да се игра. Али, ми тенисери морамо радити у интересу и једних и других. Не можете да плешете по столовима, да скупљате новац широм Европе и да организујете егзибицију од које ћете зарадити брз новац. То је тако себично. Помислите једном на друге људе. Бар једном. О томе се ради код овог вируса. Није битан ваш пласман на светској ранг листи или колико новца имате, понашајте се одговорно. Лично, нећу играти ове године на УС опену и боли ме до сржи што се нећу такмичити на једној од највећих спортских арена “Артур Ешу”. “, поручио је Кирјос, нигде не спомињући конкретно Новака Ђоковића, али је просто алузија толико јасна и очигледна.

Јасно је да се иза свега крије чињеница да је Аустралијанац опседнут Србином ког не може да победи на терену и онда само тражи начин како да га “пецне”, прозове, док велики шампион као Новак не мари превише за то.