• Почетна
  • СПОРТ
  • Кежман Ван Галу и Де Буру: Холанђани! Вратите се Христу!
Прочитај ми чланак

Кежман Ван Галу и Де Буру: Холанђани! Вратите се Христу!

0

kezman7
(Ало.рс)

Фудбалски савез Холандије имао је почасно место овог викенда на геј паради у Амстардему.
Један брод, од сијасет који су кружили амстердамским каналима, био је комплетно у знаку фудбала, а на њему су били селектор “лала” Луис ван Гал и легенде Роналд де Бур, Пјер ван Хојдонк и многи други.

Толе: Нисмо размишљали о гејевима!

Позвали смо и Фудбалски савез Србије да их питамо да ли би ускоро кренули путем колега из Холандије.
– Видите, та тема никада није била на дневном реду органа ФСС-а, тако да ја сам не могу да износим ставове.
Мислим да ћемо као и до сада у свему, па и по том питању убудуће, ићи паралелно са политиком државе – дипломатски нам је, као и увек, одговорио председник Савеза Томислав Караџић.

И док је тако нешто постало сасвим нормално  у Холандији, некадашњи нападач ПСВ-а и репрезентативац плавих, а сада спортски директор Војводине Матеја Кежман није претерано одушевљен оваквим потезом тамошњег Фудбалског савеза.

– Чуо и видео! Нисам изненађен, јер су Холанђани такви, али сигурно да ми није мило што је Фудбалски савез јавно подржао гејеве у фудбалу и уопште геј параду. Познат је мој став да је то удаљавање од Христа и корачање ка духовној пропасти.

Помозите рад Србин.инфо! Не дозволите да нас угасе ЕУ и САД.

Надам се да се таква идеја код нас у Србији никада неће појавити, а камоли остварити – као из топа ће, без длаке на језику, актуелни спортски директор новосадске Војводине.

Љубимац навијача Партизана каже да је увек био против промовисања хомосексуалности.

– Моје мишљење је да је то болест и да не треба да се промовише. Због тога кажем да не бих волео да једног дана Фудбалски савез Србије подржи геј параду у нашој земљи. Мада, ко зна, видите у ком се правцу крећемо…

За крај, Кежман нам је рекао да добро познаје Ван Гала, Де Бура и Ван Хојдонка, да су добри пријатељи, али да се не слаже са оваквим њиховим потезом.

Holandske fudbalske legende9
– Сигурно да их нећу звати да им кажем да не раде праву ствар, али ако некада у разговору дођемо на ту тему – нећу имати проблем да им у лице кажем шта мислим о њиховим потезима у вези с тим, као и уопште о геј парадама и хомосексуалцима – закључује Матеја.