Прочитај ми чланак

Кавси, дајте мало милости!

0

Други брејк шампиона, утрпали Бостону 130 поена, срушили многе рекорде. Делује застрашујуће...

Foto: EPA/CJ GUNTHER

Кливленд је деловао недодирљиво у првој утакмици, али ово нико није очекивао. Колико су далеко Селтикси од тога да парирају шампиону видело се ноћас. Иако је Бостон тим који никада не одустаје, они су једноставно деловали недорасло.

Коначан резултат, 130:86 за Кливленд довољно говори, у првом полувреме Џеј Ар Смит је погодио са сиреном за 72:31 после прве две чертвртине. У трећој је Кливленд водио са 50 поена, на крају је заледио домаћина на -44.

Ово је најгори пораз у славној историји Бостона, и најгори који је један шампион конференције доживео у историји плеј офа.

Кавси су добили на овај начин и 13 плеј оф мечева у низу, чиме су изједначили рекорд Лејкерса из 1989. године.

Овога пута Леброн није морао ни пуно да се зноји, мада је убацио 30 поена, уз само шест промашаја. Имао је 7 асистенција, 4 украдене лопте и три блокаде, али је играо пола сата.

У фамозном првом делу његов тим је погодио 10 тројки, имао 16 тимских асистенција, Кевин Лов је додао 21 поен, Кајри 23. После три четвртине Кливленд је убацуи 103 поена, да нису спустили ногу са гаса, могли су вероватно да убаце 150 поена, тиму који је имао бољи скор од њих у регуларној сезони.

И тако, два брејка, серија се сели у Охајо, ако се овако настави биће брзо готов, немогуће је замислити ситуацију у којој се Селтикси враћају, разлика је превелика…