Прочитај ми чланак

Како је кренуо ХАОС: Режимски навијачи напали Гробара због мајице „Вучићу пе..ру“!

0

Полиција га извела са стадиона.

Фудбалери Партизана поново су разочарали игром у новој сезони Суперлиге Србије и одиграли нерешено 0:0 у првом мечу пред својим навијачима, али је све остало у сенци скандала.

Током првог полувремена дошло је до нереда на источној трибини које је у кратком року прекинула полиција.

Како тврде очевици на стадиону, један младић је носио мајицу са натписом „Вучићу п***ру“, познате крилатице коју скандирају противници актуелне власти, када му је пришла група навијача са јужне трибине и вербално напала.

Они су према сазнањима „Данаса“ затражили од њега да је скине, уз речи: „Ми смо Гробари, не треба нам политика на трибини“ када је дошло до кошкања и интервенције полиције.

Он је изведен са трибине и том приликом је скинуо мајицу.

Инцидент изазвао је и гомилу бесних реакција навијача на Твитеру.

„Дечко појео озбиљне батине на стадиону Партизана зато што је носио мајицу „Вучићу педеру“. И сад треба да коментаришем фудбал, првенство, шта год?“, био је један од коментара.

Уследила је убрзо и читава лавина.

„Све на једној утакмици, и пребијање момка због мајице „Вучићу ***ру“ и „постројавање“ играча. Само јако браћо, удрите, па нека трпи ко жели.

Сем ако се не узјогуни Исток, као што је умео?“.

„Опет Вучић шаље своје батинаше са југа да туку људе на истоку који певају Вучићу педеру“.

„Лик на истоку је носио мајцу Вучићу пе***ру и онда су храбри момци од 150кг њих 10-так упали и скинули му мајицу. Све је јасно као дан, не треба висе ици на утакмице насег клуба док смо под опсадом јер туци се са вучицевим људима је исто као сам себе упуцати у главу“, само су неки од коментара.

Владајући режим је показао да ових дана не преза од репресивних мера након немилих сцена у Новом Саду када су батинаши пребили грађане који су протествовали због урбанистичког плана испред Скупштине Војводине.

Ово није први пут да навијачи са југа реагују на скандирања против власти под изговором да не желе политику на трибинама.

И током прошле сезоне када је у неколико европских утакмица са источне и западне трибине жестоко одзвањало скандирање председнику Србије, најватреније присталице са Југа су покушавале да их надгласају, а једном приликом и су упали на источну трибину и изавали нереде.

У питању је био меч квалификација за Лигу конференција против Дунајске Стреде.