Прочитај ми чланак

КАКАВ ТРИО, СТРАШАН ТРИО! Доминирају Европом, још да их Крстаја уклопи…

0

Прелазак из једне у другу календарску годину обично је право време за подвлачење црте, за свођење различитих биланса, а један веома занимљив је привукао пажњу љубитеља фудбала у Србији.

Знате већ да су и Александар Митровић, и Лука Јовић, и Александар Пријовић у 2018. години играли феноменално, немилосрдно решетајући противничке мреже, али један статистички податак на крају минуле године је њихов укупни голгетерски салдо учинио још спектакуларнијим.

https://twitter.com/SerbianFooty/status/1081609492633145344

Као што можете да видите у прилогу, Митровић, Пријовић и Јовић су прошле године заједно постигли укупно 95 голова, чиме ниједна друга земља не може да се похвали.

Њихови први пратиоци на овој табели су Пољаци – Левандовски, Милик и Пјатек са 93 поготка, а за њима следе Французи – Мбапе, Гризман и Жиру са 88.

У Топ 5 су још Белгијанци (Лукаку, Азар, Мертенс) са 82 поготка, као и Енглези (Кејн, Стерлинг и Рашфорд) са 75 голова.

Нама остаје да српском трилингу пожелимо још успешнију 2019. годину, али и да их што је могуће више виђамо заједно на терену и у дресу репрезентације Србије.

До сада је Митровић имао предност у односу на осталу двојицу и само у неколико наврата Пријовић је добијао прилику да заигра у тандему са њм, када су одлично функционисали. Најмању минутажу у нашем “А“ тиму од њих тројице имао је најмлађи Лука Јовић, чије време је већ дошло и очекујемо његову много значајнију улогу међу “Орловима“ у предстојећим квалификацијама за Европско првенство.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!