Прочитај ми чланак

КАКАВ ПОТЕЗ Ђоковићев поклон Крајиновићу

0

Филип Крајиновић је, то већ и врапци на грани знају, имао тежак пут, али на крају 2017. све ловорике су припале њему.

Foto: Christophe Petit Tesson / EPA;

А када за пријатеља имате Новака Ђоковића и остале момке из Дејвис куп тима, онда знате да их имате и у добру и у злу. Тако је Ноле начинио гест вредан сваког поштовања када је Филипу дао стан у Београду на коришћење.

Француским медијима је то поглавље из живота Ђоковића и Крајиновића испричао Петар Поповић, тренер младог Сомборца.

„Србија је мала држава, а сви тенисери су јако блиски. Пре почетка мастерса у Паризу били смо сви на вечери са Нолетом. Знате, он је одувек веровао у Филипа. Плаћао му је тренера, чак му је дао један стан у Београду на коришћење. Одувек је знао да Фића може да буде велики играч. Чак и онда када ни сам Филип није веровао у себе. Када због повреда није могао да игра, Ђоковић је све време био уз друга“, казао је Поповић француским медијима.

Некада члан Топ 10 листе најбољих јуниора, Крајиновић врло брзо се нашао у проблемима када је ступио у свет професионалног „белог спорта“. У десном зглобу је имао кост вишка, што је захтевало посебан третман, а морао је и на операцију десног рамена 2011.

„Када сам пре неку годину почео да играм све боље, пробио сам се међу сто најбољих. А онда се одједном десило да је примећено како у зглобу имам кост вишка. Морао сам за то да се побринем… И, било је тешко. Било је и психички врло тешко, јер сам старио, а сви спонзори су ме се одрицали. Није ми то падало лако, али је породица остајала уз мене све време“, рекао је пред париско финале Крајиновић.

Ни тада није заборавио да се захвали Нолету.

„Новак Ђоковић и ја смо баш блиски пријатељи. Он ми је помагао одмах после повреда. А он ми је и дао тренера“, уз осмех је рекао Крајиновић.