Прочитај ми чланак

КАКАВ МЕЧ – СРБИ ШАМПИОНИ: Српски цунами и Филипова левица одували Хрватску!

0

Какав меч, какво невреме, вероватно једно од највећих у историји ватерполо игре, али какво славље селекције Србије! Делфини су у фантастичном финалу, захваљујући голу Филипа Филиповића из петерца 17 секунди пре краја стигли до победе и тројефа у Светској лиги, који значи и пласман на Олимпијске игре у Токију наредне године - 12:11.

Права ратничка битка, две најбоље светске селекције у овом тренутку, виђена је на Ташмајдану. Хрвати су кренули агилније, на почетку друге четвртине имали су велика три гола предности (4:1), док су се Делфини све до средине другог периода тражили у нападу, а онда су серијом 5:0 до полувремена повели са великих 6:4, головима Мандића (два пута), Митровића, Филиповића и Прлаиновића.

Ипак, Баракуде се нису предавале. Буљубашић је се постарао за смањење резултата у финишу првог полувремена, а онда су головима Вукчевића и Фатовића вратили вођство у трећој четвртини (7:6). Тек тада се развила велика борба на Ташмајдану. Мандић је са пенала изједначио на 7:7, али је Бушље обезбедио вођство љутом ривалу пред последњи период.

Фантастичним голо Јакшића, после луцидног додавања Филиповића стигли смо до изједначења, али смо заспали у одбрани, што је искористио Врлић и поново вратио предност Хрватској (9:8). Отпор противника није сломила ни феноменална шрауба Душана Мандића четири и по минута пре краја меча, пошто су Хрвати одмах вратили вођство у своје руке.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!