Прочитај ми чланак

КАДАР СВИХ РЕЖИМА Лековић нови председник ФСС

0

Ни Немања Видић, ни Расим Љајић, ни Марко Пантелић, већ Небојша Лековић. Бивши председник ФСС (док је био регионални савез у оквиру ФС Југославије) и некадашњи генерални секретар Црвене звезде најближи је функцији председника ФСС, сазнаје Директно.рс.

Лековић је прва опција селектора Драгана Стојковића који је добио одрешене руке да бира људе у Савезу и најближе сараднике.

Foto: Screenshot: YouTube/FSSrbije

Иако су се у медијима претходних дана помињали многи бивши репрезентативци, политичари, спортски функционери, именовање Лековића ће уследити већ у јуну.

Славиша Кокеза је одлучио да поднесе оставку на место председника Фудбалског савеза Србије и да тиме, како каже, обезбеди мир и стабилност националном тиму на почетку квалификација за Светско првенство у Катару.

Оставка Кокезе не представља изненађење, нарочито ако се зна да се преко медија, нарочито таблоида блиских режиму, на њега вршио притисак да поднесе оставку од сттране његових дугогодишњих страначких сабораца предвођених Александром Вучићем.

Од како је крајем фебруара приведен на информативни разговор у полицију тврди се да је умешан у криминалне радње групе Вељка Беливука, а таблоиди га терете и за умешаност у финансијске малверзације са доскорашњим директором Управе царина Милошем Томићем.

Министар полиције Александар Вулин изјавио је да је Кокеза одбио да на полиграфу одговори на питање да ли је умешан у планирање убиства председника Србије Александра Вучића…

Када је фудбал у питању, Кокеза ће остати у аналима као вероватно најлошији председник ФСС од стицања државне самосталности 2006. године. Иначе је именован због политичке воље већине, а не стручности, коју иначе ни не поседује.