Прочитај ми чланак

ЈУГОСЛАВИЈА = СРБИЈА: УЕФА објавила званичан документ – Крај историјске препирке?

0

Да ли је ово крај историјске препирке?

Тренутно се не игра фудбал, па новинари како широм света, тако и у Србији, покушавају да пронађу начин да се „забаве“ током овог периода самоизолације.

Тако је један од познатих српских коменатора Владимир Новаковић на Твитеру објавио више него интересантан УЕФА-ин документ.

На њему се јасно виде записи мечева са Европског првенства 1960, првог у историји, на ком су учествовали Југославија, СССР, Чехословачка и Француска.

Наши момци тада су стигли до финала где су поражени од Совјета, али оно што је одмах упало у очи је чињеница да уместо Југославија у овом званичном документу пише – Србија.

Иако СССР-у и Чехословачкој нису промењена имена у Русија и Чешка, наше име јесте промењено, што се дефинитивно неће свидети Хрватима, Словенцима, Бошњацима, па ни Македонцима, који дефинитивно желе да се прикаже и део њихових постигнућа, а не да се сва припишу нама.

Додуше, сада је тако, како је, повратка нема, тако да је историјској препирци изгледа дошао крај. Бар ако се УЕФА пита, а знамо да она никада није наклоњена Србима, Србија је наследник свих резултата старе, велике Југославије.