Прочитај ми чланак

„Јокић није ‘петица’, већ ‘јединица’, иако хода као пингвин на штулама“

0

Никада није постојао плејмејкер бар сличан Николи Јокићу, пише Волстрит џорнал.

У тексту се наводи да је српски репрезентативац класификован као центар, али се истиче да је он далеко више од тога.


„Према недавној историји лиге се може закључити да су најбољи тимови они који су изграђени око дефинишуће вештине својих звезда. Голден Стејт је искористио шут Стефа Карија, Милвоки гради екипу око „чудовишних моћи“ Јаниса Адетокумба, а Торонто је освојио титулу претварајући уметност одмарања Каваја Ленарда у науку“, наводи се у тексту.

Даље се истиче да је играч који је протекле сезоне изабран за најбољег центра лиге, заправо можда и бољи на позицији плејмејкера.

„То вероватно нема смисла, он трчи као пингвин на штулама, понекад изгледа као тежак камион на аутопуту. Ипак, он ради посао. Нагетси су најбоља верзија себе када је лопта у Јокићевим рукама. Они већ Јокића називају најбољим додавачем у историји игре, а противници су заглављени у мислима како да зауставе његову игру“, наводи се у тексту.

Додаје се да су Нагетси у анкети спроведеној уочи почетка сезоне међу генерални менаџерима проглашени најзабавнијим тимом у лиги и први пут за пет година је тај наслов отишао у руке екипе која се не зове Вориорс.

„То је вероватно зато што Нагетси у екипи имају играча који има највећу кошаркашку интелигенцију, а не зове се Леброн Џејмс. Он, Адетокумбо, Ленард, сада и Јокић, персонификују промене у игри током протеклих година и контролишу лопту више него било ко у њиховим тимовима. Сви они су заправо плејмејкери“, истиче се.

У тексту се наводи и да је Јокић у младости волео да дрибла лопту, али да је морао да буде пребачен на центарску позицију.

„Био је висок, дежмекаст, морао је да промени место. Њега не можете да убаците у калуп, морате да га пустите да креира. Само тако ћете добити најбољег Николу“, рекао је генерални менаџер Нагетса Артурас Карнишовас.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!