Прочитај ми чланак

Јокић је кажњен јер су хтели тако да буде

0

Српски кошаркаш Никола Јокић кажњен је са 25.000 долара због сукоба са власником Финикса Метом Ишбијом. Мало је фалило да партија каријере у плеј-офу Сомборца (53 поена) буде укаљана суспензијом, чини се да се Никола провукао овог пута.

Српски центар и по многима најбољи кошаркаш на планети је имао мини-конфликт са власником Санса Метом Ишбијом у четвртој утакмици. На крају га је Јокић и одгурнуо, након чега је на конференцији рекао да навијачи (мислио је, наравно и на власника) не треба да утичу на игру тако што крију лопту.

НБА је у понедељак увече донела коначну одлуку, а како је сазнао чувени инсајдер Адријан Војнаровски, Јокић ће бити у саставу за пети меч у серији. Иако суспензије неће бити, Србин ће морати да плати 25.000 долара.

Тиме је услишен апел власника Финикса да се не суспендује Јокић у петој утакмици и да Србин може неометано да игра за Денвер у драматичној серији која је тренутно егал (2:2).

„Сјајна победа за Сансе и невероватна серија за сада. То би требало да буде и јесте једина прича. Суспендовање или кажњавање било кога у вези са синоћњим инцидентом није исправно. Имам пуно поштовања према Јокићу и не желим да видим ништа томе слично. Узбуђен због пете утакмице! Напред Санси“, написао је Ишбија на друштвеним мрежама.

НБА лига је на крају ипак подлегла медијском притиску да Николу треба казнити по сваку цену, али, срећом, није отишла предалеко и суспендовала га. Одлучила се само за новчану казну од 25.000 долара.

Јокић би, руку на срце, морао да поведе рачуна о понашању у наставку каријере јер има већ поприличну историју инцидената на утакмицама и свако понављање сличних ствари биће му отежавајућа околност.

Пети меч у серији између Денвера и Финикса игра се у среду у 4 сата ујутру.