Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ ДОМИНИРАО, моћна Србија на +32 против Италије

0

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Италију 96:64, у другом мечу на Акрополис купу у Атини.

Изабраници Александра Ђорђевића остварили су и другу победу на припремном турниру и у недељу их очекује меч с домаћином Грчком.

Вицешампиони Европе, света и Олимпијских игара меч су играли без Драгана Милосављевића, који због повреде неће ићи у Кину, и Милоша Теодосића, који ће се, такође због повреде, тешко наћи на списку путника.

Акрополис куп:

Србија – Италија 96:64 (14:15, 31:17, 24:17, 27:15)

дворана: ОАКА
судије: Скинас, Царуча, Кардарис

Србија: Симоновић 8, Богдановић 15, Бјелица 13, Радуљица 0, Бирчевић 0, Јокић 20, Милутинов 3, Мицић 11, Гудурић 13, Јовић 0, Марјановић 13.

Италија: Дела Вале 9, Белинели 16, Ђентиле 11, Билига 6, Витали 6, Филој 0, Брукс 3, Теситори 2, Ричи 0, Абас 9, Багс 2, Датоме 0.

Наши кошаркаши одиграли су веома добар меч, након што су у првој четвртини постигли само 14 поена. У другој је све кликнуло, а у трећој је предност још више порасла.

Најефикаснији у победничком саставу био је Никола Јокић са 20 поена, четири скока и четири асистенције, Гудурић је имао 13, као и Бјелица и Марјановић, док је Богдановић убацио 15, уз 3/11 шут за три поена.

Италијане је предводио Марко Белинели са 16 поена, док је Алесандро Ђентиле убацио 11.

„Орлови“ су доста стегнуто ушли у меч, а исто се може рећи и за „азуре“. Гледали смо лошу кошарку у првих десет минута, а Италија је имала минималну предност (14:15).

Током друге четвртине направљена је лепа предност пред наставак меча. Јокић је преузео ствари у своје руке, добро је играо и Гудурић и „дланом о длан“ предност наше селекције била је +13 на полувремену, 45:32.

У трећој деоници решено је питање победника. Србија је сјајну игру с краја друге деонице пренела на трећу, и предност је само расла. Јокић је био нерешива енигма, а коначно је и Богдановић пронашао ритам.

Последња четвртина била је само одрађивање посла, Бјелица је погодио три тројке у овом периоду, Гудурић је играо добру одбрану и напад, а и Марјановић је стигао до двоцифреног броја поена.

Изабранике Александра Ђорђевића у недељу од 19.30 очекује меч против Грчке, који ће бити најозбиљнија провера у досадашњем делу припрема. Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија ће играти у групи са Италијом, Анголом и Филипинима.

Пре почетка такмичења, нашу репрезентацију очекује турнир у Кини где ће играти против Новог Зеланда, Италије и Француске.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!