Прочитај ми чланак

ЈЕДАН ЧОВЕК пре 16 година хтео да уложи паре у Новака, спречио га Боба Живојиновић

0

Један твитераш је пронашао изјаву Срђана Ђоковића пре 16 година, када је Новак започињао своју професионалну каријеру.

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић је имао дугачак пут да би дошао до самог врха, а сада је управо одбранио трофеј на Вимблдону у спектакуларном финалу против Роџера Федерера.

Какви су почеци његове каријере били најбоље сведоче изјаве његове мајке Дијане, која је радила и по 15 сати дневно да би обезбедила какав-такав новац за Новака.

У прилог томе један твитераш је пронашао изјаву Срђана Ђоковића пре 16 година, када је Новак започињао своју професионалну каријеру.

Наиме, Срђан је тражио неког ко би уложио у Новака, а гостујући у „спортској галаксији“ рекао је:

„Нас не интересује спонзор, једноставно не тражимо људе који ће дати паре и да немају ништа од тога. Тражимо пословног партнера са којим ћемо потписати професионални уговор што се у свету већ ради и догађа у последњих 20, 30 година. Тражимо људе који би потписали професионални уговор и да ти људи који уложе сада паре у Новака имају проценат касније када он постане играч и направи резултате од зараде и спонзорских уговора. Они ће имати велики проценат адекватно томе шта сада буду уложили у њега“ – рекао је тада Срђан Ђоковић.

Срђан Ђоковић је касније открио да је ускраћен за велику финансијску помоћ од Филипа Цептера а крив је муж Лепе Брене, Боба Живојиновић, који је рекао да је Новак болестан!

„Никола Пилић, код кога је Новак у то време био на Академији, отишао је са супругом у Монако и разговарао с Филипом Цептером у вези с Новаком. Рекао је да је сагласан да покрије трошкове Новаковог боравка на Академији, што је тад било 300.000 марака за четири године и што нам је била огромна помоћ у то време. Филип Цептер после тога позове Бобу, који му дословце каже: „Новак је добар, али има болесно срце, болесну пету и тату који је немогућ за сарадњу“. То ми је испричао директор Цептера у Београду, а то ће вам потврдити и Никола Пилић“ – рекао је Срђан.

Цептер је послао велике паре за играче, али међу њима није био Новак, а тек тада му је Боба рекао за болесно срце покушавши да се оправда:

„Он га је дотад можда једном видео у пролазу, али он је нешто пре тога направио тениски клуб у ком је требало да скупи најбоље клинце у Србији и за коју му је Цептер дао новац. Овај га пита: „Ја сам ти дао паре, одакле сад Новак?“. Е, тад му је рекао ово за болесно срце“ – казао је Срђан.