Прочитај ми чланак

ЈАЛОВА АРГЕНТИНА: Исланђани исчупали бод! (ВИДЕО)

0

Фудбалери Аргентине и Исланда одиграли су први меч у оквиру групе Д, на стадиону "Откритије" у Москви.

Изабраници Хорхеа Самполија нису отпочели Мундијал како су планирали, како су на стадиону у руској престоници одиграли нерешно са селекцијом Исланда, на крају је било 1:1 (1:1).

foto: screenshot

 

Први су припретили „Гаучоси“, након слободног ударца Месија је у осмом минуту Таљафико захватио лопту главом, али је она након његовог ударца прохујала поред десне стативе гола „Ледених“.

Само два минута касније, одговор Исланђана, Сигурдсној је шутира, његов ударац је био изблокиран, лопта се одбила до Бјарнасона, који је био сам пред Кабаљером, али је некако успео да промаши гол из веома изгледне позиције.

Играо се 19. минут, када су Аргентинци дошли до предности, Рохо је хтео да опроба ударац из удаљености, затегао је са преко 20м удаљености, али је лопту у казненом простору успео некако да прихвати Агуеро, који се мајсторски окренуо и веома ефектним ударцем савладао Халдорсона за 1:0.

Ипак, Исланђани су експресно одговорили, након одбитка лопту је у казненом простори Аргентине покупио Финбогасон, који успева да затресе мрежу ривала у 23. минуту за 1:1.

Након тога су Аргентинци имали велику иницијативу, али је одбрана Исланда одлично изгледала, успевали су да изађу на крај са силовитим нападима Аргентине.

У 41. минуту смо видели и један споран моменат, Меса је центрирао са леве стране, један од дефанзиваца Исланда му је изашао у блок, успео је да га изблокира, али га је лопта потом погодила у руку, судија Марчињак је одлучио да не свира пенал, није желео ни да консултује ВАР, доделио је корнер Аргентини.

У 44. минуту умало да Исланђани преокрену, сјајно се Сигурдсон снашао у казненом простору ривала, шутирао је из добре позиције, али је Кабаљеро сјајно интервенисао.

На старту другог дела игре, нови спорни моменат, овога пута у казненом простору Аргентине, Салвио је играо руком, али је судија Марчињак одлучио да и овога пута не свира једанаестерац. Да ли је то била компензација за прву одлуку, или је зажмурио на једно око јер је Исланђанин направио фаул над Салвијом у скоку, остало је непознато.

А онда, 10ак минута касније, Магнусон руши Агуера у свом казненом простору, Марчињак овога пута показује на белу тачку, Меси је узео лопту и кренуо да изведе пенал.

Ипак, капитен Аргентине није најбоље шутирао, голман Исланда Халдарсон га је прочитао и одбранио му ударац са креча, Лионел Меси је пропустио најбољу могућу прилику да врати предност својој репрезентацији.

Кренули су Аргентинци на све или ништа, припретио је Меси у 82. минуту, али је лопта отишла поред гола.

У 87. минуту се у доброј шанси напао и Кристијан Павон, али је Халдарсон још једном био сјајан.

До краја није било голова, те су Аргентина и Исланд поделили бодове.