Прочитај ми чланак

ИЗОКРЕНУЛИ ИЗЈАВУ ПА ГА НАПАЛИ Чувени француски „Екип“ се извинио Новаку Ђоковићу

0

Француски Екип погрешно је пренео изјаву Новака Ђоковића и променио контекст, због чега је дошло до извињења.

Новак је у среду говорио о притиску са којим се суочава, а многи су то погрешно пренели и ставили у контекст приче о Наоми Осаки и спортистима који имају проблеме психолошке природе.

Фото: Танјуг/AP Photo

„Без притиска нема професионалног спорта. Ако желите да будете на врху ове игре, боље научите да се носите са притиском“, рекао је Новак, који је говорио о свом нападу на златни слем и медаље на Олимпијским играма.

Екип, чувени француски лист, погрешно је то пренео уз повезивање са Осаком и другим спортистима који су одустали од такмичења или посустају због психичке кризе.

Није Екип једини, многи глобални медији су направили кикс и преносили једни друге без провере како је заиста текла Новакова конференција.

Квентин Мојне, француски новинар Екипа, извинио се на друштвеним мрежама.

„Поводом реченице ‘притисак је привилегија’, Новак није реаговао на повлачење Симон Бајлс, само је говорио о очекивањима о свом циљу, златном слему, освајању 4 Гренд слема у години уз олимпијско злато. Извињавам се за нашу грешку“, написао је Мојне.

Иначе, најтрофејнија гимнастичарка света Бајлс је одустала од екипног такмичења због психичких проблема.

„Борим се са неким унутрашњим стварима. У реду сам. Све то може да се среди у неколико наредних дана“, рекла је Бајлс, што је изазвало велику пажњу светских медија.

Када је у питању Новак, по ко зна који пут, додатну и погрешну пажњу.