Прочитај ми чланак

“Из Хрватске ме нису звали све док нисам прихватио Србију”

0

Србија је добила потенцијално нову велику ватерполо звезду, пошто је Марко Радуловић одлучио да прихвати српско држављанство.

Момак рођен у Ријеци је прошао млађе категорије репрезентације Хрватске, али је у неком тренутку стављен по страни.

Foto: Screenshot / Youtube

“Десила се незаинтересованост од стране Ватерполо савеза Хрватске, нисам имао опцију да играм за репрезентацију Хрватске, нису хтели да играм за њих, нити су ме контактирали откако сам отишао у Србију”, навео је Радуловић за Нова.рс.

Наш саговорник је навео да је и даље очекивао да ће му се неко из Загреба јавити…

“Причекао сам годину дана, чекао сам све време да добијем позив, да не направим наглу одлуку, али ме нису контактирали. После неколико разговора са Урошем Стевановићем, мојим садашњим тренером у Радничком, понудио ми је да играм за Србију. И тада сам рекао да ћу да сачекам, али опет позива није било, тако да је уследила моја коначна одлука”.

Радуловић, 19-годишњи ватерполиста, навео је да никакво образложење није добио од хрватских ватерполо челника.

“Нико ми ништа није рекао, играо сам на Светском првенству у Мађарској за генерацију млађу од 18 година, исте те године је било и Европско првенство за играче до 19 година у Минску и тада нисам добио позив, иако сам у Мађарској био међу најбољима. Нису ме звали ни на припреме ни на шири списак… Нисам добио позив ни следеће године за Светско првенство у Кувајту, ни за припреме, тако да је за мене то био довољан знак”.

Али, позив из Загреба је стигао пошто је 19-годишњи Марко одлучио да прихвати позив Србије.

“Реаговали су након тога, као како то одједном, како могу тако, ја сам рекао да не могу да чекам, да ми време лети и да не могу да губим време и да не играм. Имали су време овог света да ме позову, нема шта да се љуте. Овде сам био одмах прихваћен, Урош је много радио са мном и екипно и индивидуално…”

Радуловић је од 17. године у Србији, наступао је за Војводину, Шабац и сада је члан крагујевачког Радничког и носи капицу са бројем 14.

“Јако ми је угодно овде, све је то балкански менталитет, све је исто, нема неке разлике, добро се ради. Што се тиче живота, све је једнако, људи у Новом Саду су били перфектни, опуштени, у Шапцу су ми излазили у сусрет у свакој прилици, о Крагујевцу да не говорим, од управе, до људи, навијача, клуба, људи изван света ватерпола…”

Млади ватерполиста је имао прилику да се сретне и са селектором сениорске репрезентације, Дејаном Савићем.

“Разговарали смо, али најмање о ватерполу. Организовао је екипни ручак за нас млађе играче на које се рачуна у блиској будућности. То је био одмор за душу”, закључио је Радуловић за Нова.рс.