• Почетна
  • СПОРТ
  • ИВО НАКИЋ: Шта би било да на ЕП игра стара Југославија (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ИВО НАКИЋ: Шта би било да на ЕП игра стара Југославија (ВИДЕО)

0

Danilovic-i-Nakic-gledaju-postavku

(Телеграф)

Шампионат у Словенији је један од најуједначенијих у последњих неколико година, а ниједна екипа нема квалитет да може да игра опуштено и да побеђује. * Овде је било 72 играча из шест држава бивше СФРЈ а некада је њих толико конкурисало за место у 12 – каже некадашњи ас београдског Партизана

Некадашњи Ас Партизана, Иво Накић, каже да ко зан шта би било на Европским шампионатима да се некадашња Југославија није распала. Накић, који се налази у Словенији и прати Евробаскет, каже да су све екипе уједначене и да је тешко проценити ко може до медаље, али да је његво фаворит Словенија.

– На ово првенству је било шест репрезентација које су припадале некадашњој заједничкој држава, што само говори и квалитету који је имала та земља.

-Овде је наступило 72 играча а некада би они конкурисали за место у 12 за национални тим Југославије. Али, шта би било кад би било да се земља није распала, глупо је размишљати јер се и Совјетски савез распао – каже Накић.

Он је додао да је Евробаскет у Словенији веома занимљив јер су екипе уједначене.

– Гледам утакмице и мислим да никада није било овако изједначено, сви имају шансе и за испадање и за освајање титуле, то је показала утакмица Грчке и Шпаније. Хрватска се диже, али има ту доста осцилација, и по мени нико нема тај квалтет да се опусти и игра лагано и побеђује, чак ни Шпанија – каже Накић.

О тиму Србије истиче да много осцилира.

– Тим Србије је кренуо амбициозно и полетно, али што се улази у теже фазе са јачим противницима онда се све више осцилира и то се види код њих -објашњава Накић.

Легендарни кошаркаш Партизана је са емоцијама погледао и изложбу посвећену екс YУ спорту.

– Оваква изложба је већ била постављена у Београду у Кнез Михајловој, али нисам је видео, тако да сам сада искористио прилику да видим. Овде се види цела историја, један део те историје смо и ми и мало смо евоцирали успомене. И ја сам био клинац многим детаљима југословенског спорта, али је лепо присетити се – поручио је Накић.