• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивковић: Играчи су знали да ћемо да победимо; Недовић: Хвала навијачима
Прочитај ми чланак

Ивковић: Играчи су знали да ћемо да победимо; Недовић: Хвала навијачима

0

duda ivkovic 3434

(Вечерње новости)

Тим је млад са много дебитаната и ова победа мора да буде подстрек и мотивација за даље – рекао је селектор после меча са Литванијом.

Прва препрека на Евробаскту 2013. је прескочена. Млади тим Србије савладао је фаворизовану Литванију (63:56), а селектор кошаркаша Душан Ивковић је после меча био задовољан.

НЕДОВИЋ: ДО ПОБЕДЕ НА КРИЛИМА ПУБЛИКЕ

– Желим да се захвалим навијачима, а Литванцима желим све најбоље у наставку.
Ми смо показали велику енергију и заслужено смо дошли до победе – рекао је Немања Недовић који је био неустрашив на свом првом званичном мечу на Евробаксету у сениорском дресу репрезентације.

– Заслужено смо победили. Имали смо један знатно јачи ритам и бољу контролу утакмице од противника. Одиграти утакмицу против Литваније и примити свега 56 поена, то свакако показује да смо били добри.

У крајњем случају ми смо и у Пољској победили Шпанију, а у Литванији смо надиграли Италију. Шпанија је после тога постала шампион, тако да сам сигуран да ће се Литванија вратити. Мој тим је млад са много дебитаната и мислим да ова победа мора да буде подстрек и мотивација за даље –рекао је трофејни стручњак.

Прокоментарисао је искусни тренер оно што је претходило мечу са Литванијом.

– Играчи су били сигурни да ће ову утакмицу да добију. Пратио сам ритам литванске екипе и знао сам да ћемо бити свежији. Требали смо можда И убедљивије да победимо, али смо промашили неке отворене шутеве. Неутралисали смо неке њихове битне играче, пре свега Клеизу у првом полувремену. Међутим, ова победа ништа неће значити ако се не квалификујемо даље.

Следећи противник Србије је селекција Босне и Херцеговине (четвртак 17.45). За непуна 24 часа “орлови” се састају са рањеним тимом Александра Петровића. Према Ивковићевом мишљењу пораз БиХ од Летоније никако се не сме узети као олакшавајућа околност:

– Мало времена имамо да се спремимо за наредни меч. То што је Босна и Херцеговина изгубила ништа не би требало да значи. То је екипа која може да се врати и експлодира у било ком тренутку – рекао је Душан Ивковић.