Прочитај ми чланак

Иванишевић потврдио: “Ђоковић можда не игра до шљаке”

0

Новак Ђоковић освојио је Аустралијан опен, стигао Рожеда Федерера по броју недеља на светској ранг листи и - мора на паузу, вероватно до сезоне на шљаци.

Горан Иванишевић, тренер српског аса, сматра да постоји велика шанса да најбољи тенисер света неће играти ниједан турнир до оних на земљаној подлози.

“Реално је да не игра, зависи од повреде, али нема потребе да жури. Једини турнир који ће можда играти јесте Мајами. Мислим да следећу магнентну резонанцу има за две недеље, па ћемо да видимо”, рекао је Иванишевић за “Спорт Клуб“.

Ђоковић ће наредног понедељка, 8. марта, започети 311. недељу светске владавине и тако оборити рекорд по броју седмица на врху АТП листе.

“Радије бих га видео максимално спремног за шљаку, да покуша још једном да појури титулу на Ролан Гаросу. Сигуран сам да ће играти два турнира на шљаци пре Ролан Гароса и један на трави пре Вимблдона, ту су и Олимпијске игре пре УС Опена. На нивоу целе године можда буде одиграо два-три турнира мање него досад, што није велика промена”, додао је Новаков тренер у интервјуу за “Спорт Клуб”.

Сезона на шљаци почиње у априлу, па би Ђоковић могао да се на терен врати тек у Монте Карлу, који је на програму од 11. до 18. априла, док је за недељу после те заказан Сербиа Опен у Београду.