Прочитај ми чланак

Ивана је првакиња Европе: Вулети седма златна медаља

0

Српска атлетичарка Ивана Вулета постала је првакиња Европе у скоку удаљ на континенталном шампионату у Минхену.

Вулета је деловала заиста доминантно и чинило се да медаља било ког сјаја не може од старта да дође у питање, док је Милица Гардашевић, друга српска финалисткиња, била лошије среће и завршила је на седмом месту.

Ивана је већ у првој серији скочила преко седам метара и направила рекорд сезоне. По изразу лица јој се видела решеност и фокус.

Зато не чуди што је резултат после ове серије показао седам метара и шест центиметара, док је њен тренер Горан Обрадовић скакао од среће.

Друга серија јој је била нешто слабија 6,98 метара, али опет јача од већине осталих ривалки, док до пете серије није имала исправан скок.

Главна јој је конкуренткиња била Немица Малаика Михамбо која је у другој серији скочила 7,03 после слабих 6,71 метара у првој серији. Михамбо је до краја остала испод тих златних 7,06, па је узела сребро.

Бронза је припала Британки Џазмин Сојерс, која је у самом финишу прескочила 6,80 метара.

Милица Гардашевић је у првој серији погрешила, а онда је скочила 6,52 метра, што је није сврставало у конкуренцију за медаље.

У петој серији је имала можда центиметар преступа у моменту када је могла да нападне бронзу јер је скочила преко 6,76 колико је у том моменту имала Украјинка Марина Бек Романчук.

Бек Ромачук је плакала због доброг скока из последње серије, док је Ивана заплакала од среће после седме златне медаље.

Једну са Европских шампионата има и из 2016. године, чиме је показала да јој на „старом континенту“ нема равне и да је резултат са Светског првенства из Орегона био непријатни изузетак.