Прочитај ми чланак

Италијанска RAI: Везе Влаховићеве агенције са Вучићем и Новаком Недићем! (ВИДЕО)

0

Разлог за прекид преговора фудбалског клуба Фјорентина са српским репрезентативцем Душаном Влаховићем је велики проценат који су његови менаџери тражили у случају да га клуб прода, оцењено је у познатој емисији "Репорт" италијанске телевизије Rai 3.

У емисији емитованој у понедељак увече, наводи се анонимно сведочење једног фудбаског менаџера о предлогу обнављања Влаховићевог уговора, који му је Фјорентина понудлила у децембру 2020. године. Према том извору, разлог за прекид преговора био је захтев за исплату велике суме новца, односно великог процента који су Влаховићеви менаџери тражили у случају да га Фјорентина прода, иза чега се крију интереси италијанских и страних клубова.

Италијански представник Агенције за спортски менаџмент и консалтинг (International Sports Office ISO) из Београда, Лудовико Спинози, одбацио је ове наводе, рекавши да су све то глупости. Он је истакао да дуго ради са Агенцијом коју воде поштени људи и нагасио да је Влаховић предмет апсурдних закулисних радњи. Спинози је уверен да је гласине раширила Фјорентина због страха да ће изгубити свог најбољег нападача.

Новинари „Reporta“ су истраживање наставили у Београду разговором с директорком BalkanInsight Србија Иваном Јеремић, која се годинама бави односима ФК Партизан и ИСО Београд. Она је рекла да је ИСО Београд млада фирма, основана 2015. године, а да је Влаховић био први фудбалер са којим је агенција успоставила сарадњу само две седмице после регистрације фирме.

Јеремић мисли да с догађајима има везе генерални секретар Владе Србије Новак Недић, који је и члан управе ФК Партизан, а у пријатељским је односима с директором ИСО Београд, речено је у емисији „Report“.

Како је објављено, она тврди и да Недићева мајка има удео у ИСО Београд, као и да агенција, захваљујући Недићу, има уплив у ФК Партизан.

Према наводима „Reporta“, Јеремић сматра да српска власт покушава да уђе у највеће фудбалске клубове Црвену звезду и Партизан, пре свих председник Србије Александар Вучић, чији су одани сарадниици чланови Управе ФК Партизан.

Влаховић није желео да коментарише наводе „Reporta“.