Прочитај ми чланак

Исповест сина Данила Лазовића: Нисам издао оца, ја сам Србин који игра за ЦГ

0

- То је за мене болна тема... почео је одговор на питање о оцу, а затим заплакао

Поједини медији су направили невиђену хајку и „разапели“ су сина нашег легендарног глумца Данила Лазовића, који игра за Црну Гору. Само зато што је неко „изнад“ одлучио да екипа има зелене комитске дресове, и зато што су поједини црногорски рукометаши славили победу над Србијом са провокативном комитском заставом, Вук Лазовић је стављен на стуб срама у појединим српским медијима.

Он је у изјави за Телеграф након спорног догађаја објаснио да се никада није мешао у политику, али су други медији наставили да пишу увредљиве текстове о њему.

Не слутећи шта могу да направе момку и како то утиче на њих, натерали су га на сузе, током исповести за специјализовани рукометни сајт „балкан-хандбалл“.

Новинар који је радио причу с Вуком Лазовићем, дотакао се и његовог оца и свих натписа у медијима да га је издао.

– То је за мене… болна тема јако – рекао је Вук, а затим прекинуо интервју у сузама, навео је новинар.

Када се сабрао, Вук је смогао снаге да настави.

Вук Лазовић на десном рамену има истеториван лик свог оца; Фото: Приватна архива

– Отац ми стоји истетовиран на рамену. Јако млад сам остао без њега. Цео живот се борим да његово име никада не обрукам. Мислим да нисам и никада га нећу обрукати. Тешко ми пада, два дана се то провлачи кроз медије, пишу ми разноразни људи неке ружне поруке, има и оних који пишу лепо. Никада нисам хтео, нити дозвољавао да ико лоше каже нешто о мом оцу или да ја презентујем њега у лошем светлу. То је за мене јако болна тема. Јуче сам током целог дана покушавао да се искључим из целе ситуације и сконцентришем на утакмицу иако је било јако тешко. Дао сам максимум против Белорусије, није било довољно, идемо кући – рекао је Лазовић.

Он истиче да му није било ни на крај памети да ће доживети овакву медијску хајку, пошто већ четири године игра за репрезентацију Црне Горе.

– Ни на крај памети. Ово је већ четврта година да играм за репрезентацију Црне Горе, која је била максимално коректна у сваком тренутку према мени, као и ја према њој. Ова ситуација до које је дошло, то је новинарска манипулација. Нити сам провоцирао, нити махао било којом заставом, нити је то мени било битно у том тренутку. Ја сам спортиста који увек даје максимум на терену и који гине за сваку победу, да ли за репрезентацију или клуб. Тако сам васпитан, такве гене имам у себи.

Нагласио је још једном да је између репрезентативаца Црне Горе и Србије велико пријатељство, а за себе каже да је Србин који игра за Црну Гору и да воли обе земље.

– Ми смо један народ. У мом срцу ми смо један народ. Мени је мајка Црногорка, отац ми је Србин. Волим обе државе исто. Ја сам Србин који игра за Црну Гору. Волим Црну Гору и Србију. Никада никога нисам провоцирао и никада нећу. То што је сада таква ситуација, што неки људи одозго намећу такву ситуацију, манипулишу нама спортистима…

Он каже да је био свестан да махање спорном заставом може бити схваћено погрешно и да због тога није желео да јој прилази.

– Зато нисам уопште прилазио тој застави, управо из тих разлога. Мој отац је био велики Србин, знам ко је он, знам ко сам ја и цела моја породица. Баш из тог разлога нисам желео да дође до било ког контакта и провокације. Осуђујем лажи које су изнете поводом те ситуације, а које су наштетиле мом презимену и породици – закључио је Лазовић за балкан-хандбалл.