• Почетна
  • СПОРТ
  • Исписале историју: Партизан поново шампион, хет-трик црно-белих дама!
Прочитај ми чланак

Исписале историју: Партизан поново шампион, хет-трик црно-белих дама!

0

 

Partizan_cr.jpgm_(Спортски журнал, фото: М. Антић)

ПАРТИЗАН ГАЛЕНИКА – РАДИВОЈ КОРАЋ 78:72 (21:12, 18:17, 22:23, 17:20)

ПАРТИЗАН ГАЛЕНИКА: Радочај 10 (7 ск, 5 ас), Мандић 6, Вучковић, Квинан 16 (8 ск), Станковић, Богоје 2, Чађо 4, Деура, Балтић 11 (7 ск), Дабовић 5 (5 ск), Јовановић 8, Бутулија 16 (4 ск, 5 ил).

РАДИВОЈ КОРАЋ: Чолић 6 (5 ск, 7 ас), Бероња 14 (5 ас), Топузовић 13 (5 ск), Јовановић 4, Мандић 10, Брајковић 3 (4 ск), Јовановић, Ђорђевић, Ступар 9, Радић 4 (4 ск), Капор 9, Анђелковић.

Завесу на блиставу сезону шампионке су спустиле у великом стилу.  После освојеног Купа, а затим и титуле у Јадранској лиги, Партизан је освојио трофеј намењен најбољој домаћој екипи. Четврти узастопни, седми у историји клуба.

Нису имале конкуренцију, током читаве сезоне биле су супериорне, надмоћне на свакој утакмици које су током претходних седам месеци одиграле. Скор од 32 победе без пораза у домаћим такмичењима, резултат је за поштовање. Покушавале су током сезоне противнице да им парирају, али Партизанове кош-лепотице су биле немилосрдне.

Добијале су ривалке са по 40, 50, па и 60 разлике, држале свима часове борбености и показивале како се игра за свој клуб. Сви они којима је црно-бела боја у срцу након седам месеци врхунске кошарке требало би својим љубимицама да кажу једно велико хвала.

Хвала за непрекидну борбу, шампионски карактер који имају, за часове фер-плеја који је владао на њиховим утакмицама и за славља која у протекла два месеца не јењавају.

О самој утакмици нема пуно тога да се каже. На крилима подршке навијача кошаркашице Партизана направиле су за тили час предност коју Жућкове наследнице нису могле да стигну.