Прочитај ми чланак

ИПАК ПРИМИЛА ГОЛ: Црвена звезда победом против Вождовца најавила европски спектакл

0

Звезда наставила серију победа, али уз први примљен гол ове сезоне. Меч обележили голови Звездиних новајлија, али и кардиналне грешке дефанзиваца на обе стране.

После два тријумфа на свом терену против Динама и Радничког, Звезда је данас гостовала екипи Вождовца и тријумфовала резултатом 2:1, за повратак на чело табеле.

Тренер Владан Милојевић је на трен извео комбиновани састав, са двојицом дебитаната и Хајдином који није играо од почетка сезоне и то му се одмах исплатило.

Најновије Звездино појачање, повратник у њене редове, офанзивни везиста Вељко Симић је већ после два минута игре постигао водећи гол за црвено-беле, а после центаршута Марка Гобељића са десне стране – 0:1.

Звезда је била знатно бољи ривал током првог полувремена, Вождовчани потпуно безопасни, а већ у 25. минуту предност црвенп-белих је дуплирана.

 

ВОЖДОВАЦ: Кнежевић, Ћирковић, Михајлов, Петровић, Ковачевић, Остојић (од 37. Милутиновић), Павловић, Дуроњић, Луковић, Машовић, Ступаревић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Дегенек, Сумаила, Хајдин, Јовичић, Јованчић, Симић, Милић (од 59′. Јевтовић), Срнић (Милијаш од 86.), Стојиљковић.

 

Остојић је катастрофално реаговао у покушају да врати лопту свом голману Кнежевићу, Никола Стојиљковић је пресекао то додавање и рутински затресао мрежу.

Поменути Остојић је десетак минута касније и напустио терен, заменио га је Милутиновић.

До краја полувремена, Вељко Симић је имао још две одличне прилике, али није успео да их искористи, па се на одмор отишло резултатом 2:0.

Никола Стојиљковић је у 55. минуту из окрета снажно шутирао са двадесетак метара, био је то одличан удсарац, али замало непрецизан.

И онда, само минут касније, Вождовац је смањио на 2:1, после још једне кардиналне грешке, али пред голом Звезде.

Стрелац је био Борко Дуроњић, а овом голу претходио је кикс Звездиног дебитанта на месту штопера, Рашида Сумаиле, који је тако покварио солидан утисак из првог полувремена.

Попут Остојића, који је у првом полувремену “поклонио“ гол Звезди, Сумаила је покушао да врати лопту голману Поповићу, али почетнички, што је Дуроњић искористио и погодио мрежу.

До краја меча Вождовац је био опаснији, видели су домаћи своју шансу да евентуално избегну пораз.

Најбљу прилику пропустио је Андрија Луковић у 82. минуту, када је снажно шутирао са десетак метара, али лопта завршава преко гола. Све се догодило после центаршута Срећковића са десне стране, Поповић је закачио лопту, потом и Сумаила, она се одбила до Луковића, али бивши фудбалер Звезде није био прецизан.

Милојевић – Контролисали игру у већем делу

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић честитао је после утакмице са Вождовцем својим играчима победу.

— Желим да честитам мојим играчима, имали смо велику жељу и дошли смо са овде са великим мотивом да освојимо три бода. Цело прво полувреме, као и део другог, играли смо онако како смо и желели. Контролисали смо дешавања на терену, имали смо много изгледних прилика за гол, могли смо да постигнемо још неки, а не знам да ли је Вождовац у том периоду имао и једну. Касније је дошло до пада, али, добро, то је и нормално. Време је било тешко за игру, терен на који нисмо навикли и било је потребно много снаге утрошити како би се овде квалитетно одиграло. Многима је ово прва утакмица тако да сам задовољан — рекао је Милојевић.

Звездин тренер није изненађен добром партијом Вељка Симића.

— Рекли смо и кад смо га доводили, знамо ко је Симић, јако талентован фудбалер, наше дете из наше школе. Има велики потенцијал и мислим да може много Звезди да пружи — рекао је Милојевић.