• Почетна
  • СПОРТ
  • Илић: Млађи играчи навикли се на похвале, време је да се навикну и на критике
Прочитај ми чланак

Илић: Млађи играчи навикли се на похвале, време је да се навикну и на критике

0

ilic_620x0(Новости)
Због онога што нас очекује у наставку сезоне јасно је да морамо да поправимо форму – свестан је капитен Партизана лоше партије против Јавора.

Мучили су фудбалери Партизана у Ивањици и себе и навијаче и на крају буквално “ишчупали” цео плен против мотивисаног домаћина.

Гол Саше Илића у другом минуту је пресудио тиму који је са реваншом полуфинала Купа у мислима неретко приморавао актуелног шампиона да се брани свим расположивим средствима.

НАПАДАЧИ ПОСТЕ ОД КУЛЕ
Давно се није догодило да Партизан на четири првенствена меча постигне само три гола, што је био случај у претходном, вероватно и најтежем циклусу утакмица српског шампиона. Када се погледају стрелци на тим мечевима, јасно је зашто “ваљак” шкрипи од почетка овог месеца.
Последњи нападач из Вермезовићевог тима који је погодио мрежу ривала је Александар Митровић у 24. минуту меча у Кули. До завршетка меча против Јавора избројано је већ 336 минута без поготка једног од тројице најистуренијих фудбалера црно-белих.

– Не би требало да бежимо од тога да је партија у Ивањици била далеко од издања на која смо навикли. Ипак, ако може да се бира сигуран сам да би свако изабрао да играмо слабије и победимо као у Ивањици, него да ређамо шансе као у Кули и Ужицу, а узимамо само по бод – јасан је капитен црно-белих Саша Илић.

Екипа која је навикла српску фудбалску јавност да са лакоћом решава “једначине” на нашим фудбалским теренима је тек из четвртог покушаја после репрезентативне паузе стигла до целог плена. Ипак, доста непознатих је још остало и после мршаве победе над Јавором.

– Спадам у групу оних који се не задовољавају само бодовима, увек желим да изгледамо добро на терену. Истина је да ће се игра заборавити, а резултат остати упамћен, ипак, због онога што нас очекује у наставку сезоне јасно је да морамо да поправимо форму.

Свестан је Илић да је огроман притисак “везао ноге” млађим фудбалерима.

– Истина је да смо пре утакмице најављивали да ће све ићи лакше уколико постигнемо гол на време, али се испоставило да је то психолошко бреме за млађе играче било велики терет. Надам се да ћемо са овом победом направити заокрет и да ће све ићи лакше и боље у наредним мечевима. Притисак је и даље велики, на нама је да се изборимо са њим.

Управо је тај психолошки моменат нешто што делује прилично нејасно када се има у виду да је Партизан до репрезентативне паузе бележио само победе.

– То је нешто што покушавам да објасним млађим играчима. Сви су они навикли на похвале, на писања да су чудо природе кад је све ишло како се очекује. Ваља се навићи и на критике и не дозволити да нас било шта поремети на путу ка шестој титули.

Знамо сви ми да је у последње време нисмо изгледали како би требало, али од превеликог размишљања о томе не можемо да имамо користи. Снагом воље и карактера морамо да се издигнемо и наставимо са победама – категоричан је у закључку најискуснији фудбалер Партизана.

РЕКОРДИ ЛЕПИ, НЕ И БИТНИ
Погодак са беле тачке у Ивањици био је 113. Илићев у првенствима СР Југославије, Србије и Црне Горе и сада Србије, чиме се капитен Партизана изједначио са Вукотићем на другом месту вечне листе стрелаца клуба из Хумске.

– Изузетно ми је драго због тог податка, посебно због чињенице да сам се изједначио са човеком који је за мене најбољи фудбалер Партизана којег сам имао прилике уживо да посматрам. Све је то јако лепо, али искрено не и толико битно или оптерећујуће за мене. Титула је важнија од свих рекорда – каже Илић.