Прочитај ми чланак

Икодиновић: Смењивање челника ФСС услов за обрачун са корупцијом

0

Председник Одбора Народне странке за спорт, прослављени ватерполиста Данило Икодиновић, изјавио је данас да је повезаност корупције и спорта највидљивија у фудбалу и да је једино решење смењивање челника Фудбалског савеза Србије и „прочишћење организације“.

„Да имају морала, морали би сами да оду. У фебруару се чинило да су у ФСС текли мед и млеко. Сећамо се изјаве Немање Видића да би се прихватио функције када би се ствари рашчистиле, на шта је уследило његово провлачење кроз блато. Онда је већ у марту уследило хапшење Беливукове мреже, и сви су прали тад руке једни од других“, рекао је Икодиновић у интервјуу листу „Данас“.

Икодиновић је подсетио да је доскорашњи председник ФСС Славиша Кокеза у јавности повезиван са злоупотребама у вредности од 640 милиона евра.

„Неко ко није званично већ незванично оптужен, неко ко је био председник ФСС и оптужује се за проневере од 640 милиона евра, када се поврх свега спомиње организовање покушаја атентата на председника, најмање је да такав неко буде у притвору, што не прижељкујем никоме“, рекао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да је у реконструкцију базена у новодадском центру СПЕНС уложено 127 милиона динара, а да је „све катастрофално урађено“ и да би неко требало да одговара за то.

„Фирма која се бавила тим послом заправо продаје електро уређаје. Већ годину дана тај базен није у функцији. Нови Сад је велики град и када базен држите затвореним, а тако ће бити сигурно две године, то је много лоше. Да не причамо о деци која би требало да тренирају и пливају, а ту су још спортисти и грађанство. За средину са пола милиона становника, то никако није добро да град спадне на један базен.“, рекао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да је стање базена у Србији веома лоше.

„У Београду је нешто боље, Бањица и Ташмајдан су реконструисани више пута, али не задовољавају и даље основне потребе. Једини базен који функционише у Београду како треба је ’25. мај’ након реконструкције“, рекао је Икодиновић.