Прочитај ми чланак

Икодиновић поручио Шапићу: Врати страни пасош који имаш

0

"Вратиш пасош стране државе који имаш, па кењаш о симболима Београда који су изградили странци", поручио је Данило Икодиновић очигледно Александру Шапићу, свом некадашњем саиграчу из репрезентације, који је јуче рекао да Савски мост треба уклонити и на његовом месту изградити нови.

“И ти си неки полустранац и онда није морално ниподаштавати странце на било који начин. Осим ако ниси први међу неједнаким, онда можеш како хоћеш. Не и докле хоћеш, али о томе касније”, навео је Икодиновић на Твитеру.

Александар Шапић, председник Општине Нови Београд, изјавио је у емисији Преглед дана на ТВ Нова С да је за склањање Савског моста и за прављење новог на његовом месту.

“На том месту треба да остане, само не тај мост. Ја сам за склањање овог ругла од моста на којем не постоји човек који није избушио макар пет пута гуме, мост који не може да прими број аутомобила на нивоу 1950. године, мост за који не знате када прелазите преко њега да ли ће да се сруши или ствара већу буку”, навео је Шапић.

Он се није сложио са наводима да је Савски мост симбол Београда и навео је да када је направљен није имао никаву вредност, ни културну ни историјску.

“Био је челични мост који су направили Немци да би пребацили тешко наоружање. Тачно је да је стари учитељ скинуо мине, не зато што му је било досадно и зато што је мост био леп, већ зато није могао да пређе на другу страну реке. Сплетом несрећних околности тај мост је преживео 80 година и камо среће да смо га раније склонили”, изјавио је Шапић.