Прочитај ми чланак

Хрватски медији: Како је Срђан завео Хрватицу, мајку најбољег тенисера света

0

Срђан и Дијана Ђоковић, родитељи најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, тренутно првог играча АТП листе, открили су неке до сада углавном непознате детаље из њиховог приватног живота.

Причали су отворено о браку који траје већ 33 године, па је јавност, између осталог, сазнала да су се упознали на Копаонику.

FOTO: PRINTSCREEN

„Дошла је да скија и полаже за инструктора скијања, а на крају је остала ‘насанкана’. Угледао сам је у плавом комбинезону, запазио њену фигуру. Нисам успео да је заведем на прву, требало ми је неколико дана уверавања, али на крају сам успео“, испричао је Срђан Ђоковић и присетио се тренутка када је сазнао да постаје отац.

„Зачео се Новак, а Дијана је посегла за неким женским триком и рекла ми је да ја немам никакве обвезе, да је она одлучила да роди дете. Све остало је историја. Догодило се шта се догодило“, река је и одао супрузи признање.

„То што је она све истрпела све ове године, ма то је невероватно! Па и мене, тежак сам. Али и све те околности у којима смо живели, у којима су деца одрастала. Чак 17 година смо боравили по туђим становима. Радила је, дојила је и чувала Новакову млађу браћу, и још нам слала новац да бисмо играли на турнирима“, нагласио је Срђан, чија је супруга пореклом с подручја Винковаца.

„Када су га упознали, моји родитељи су рекли да је леп, маркантан. Додуше, нису били одушевљени што се тако млада удајем. Још нисам завршила факултет, урадила сам неке ствари које сам зацртала, али неке ствари се догоде ненадано. Никад не знаш шта ти живот носи“, рекла је Дијана, које је са супругом гостовала на телевизији Нова С и испричала једну комичну догодовштину:

„Имали смо мало времена за упознавање, али наравно да смо упознали једни друге с родитељима, нико ништа није крио. Сигурна сам да су његови родитељи обратили више пажњу на то одакле сам. У једном тренутку сам чак постала ‘певаљка’ јер је сестра покојне Срђанове мајке била наглува. Наиме, када јој је Срђанова мајка рекла да сам Хрватица, пречула је реч и закључила да сам певачица“, присетила се мајка Новака Ђоковића.