Прочитај ми чланак

ХРВАТИ СУРОВИ ПРЕМА СВОМ ТЕНИСЕРУ Чилић опет „скинуо гаће“ против Новака, у полуфиналу УС Опена

0
novak cilic

Фото: ХИНА

Најбољи светски тенисер одиграо је у полуфиналу без дилеме најбољи меч на турниру и један од најбољих целе сезоне, па је неочекивано лако добио Чилића и 14. пут у исто толико одиграних мечева.

Од самог старта меча Новак је био изузетно концентрисан, можда и због претходног дуела на Aртур Ешу и победе Роберте Винчи против Серене Вилијамс. Добио је 14 од првих 15 гемова и на тај начин је практично решио меч.

Чилић је успео у трећем сету да врати брејк и изједначи на 2:2, али више од тога није могао. Треба ипак истаћи да је хрватски тенисер био далеко од своје игре, вероватно и због повреде скочног зглоба коју је зарадио у претходном мечу против Жо-Вилфреда Цонге. Ђоковић, који је први пут у каријери стигао до финала сва четири Грен слема у једној години, покушаће у недељу да у свом шестом финалу у Њујорку освоји другу титулу и укупно 10. Грен слем трофеј.

Ривал ће му бити Роџер Федерер који је у другом полуфиналу такође убедљиво победио Стана Вавринку.

Ток меча:

Новак је добро почео, лако је добио уводни сервис гем, а онда је одмах направио брејк. Изборио се за три везане брејк шансе, прве две је пропустио, али је код треће сачекао грешку ривала.

Чилић „скинуо гаће“ и 14. пут против Ђоковића: У полуфиналу УС Опена освојио само три гема

Нико није победио Марина Чилића 14. пута заредом – до полуфинала УС Опена. Новак Ђоковић је браниоца наслова у 14. међусобном окршају помео са 6: 0, 6: 1, 6: 2.

Чилић је полуфинални окршај изгубио још у свлачионици, као и многе досадашње против Ђоковића, свог најтежег супарника. На терену на којем се у прошлогодишњем полуфиналу поиграо с Роџером Федерером Чилић је освојио само три гема и задржао се тек 85 минута.

Офензивним тенисерима попут Чилића тешко је играти против Ђоковића, који је прави зид на терену, али овај пут Марин није пао играјући свој тенис. Да је Чилић предефензиван видело се већ у другом гему у којем је поклонио бреак Ђоковићу након низа грешака у дугим изменама.

Све до средине трећег сета Чилић се наставио „надигравати“, односно грешити након дугих измена, те је заиграо офанзивније тек након што је у првих 15 гемова и више од сата игре освојио само један гем. Од 0: 2 у трећем сету нападачком игром уз неколико излазака на мрежу којима је изненадио Ђоковића стигао је до 2: 2, а након што је Ђоковић бриљантним ретерн направио нови бреак повратка за Чилића више није било.

Осим расположеног супарника и психичке баријере, Чилићу су проблеме правили лакша повреда зглоба десне ноге, због које се лошије кретао, и сервис којим није стварао предност. Имао је само 45 посто првог сервиса, те је одсервирао тек четири аса иако је до полуфинала у пет мечева скупио чак 111 асова, а на двије бреак-лопте направио је двоструку грешку и тако поклонио гемове српски тенисеру.

Чилић други пут запео у полуфиналу

Чилић је разочарао у свом трећем полуфиналу, те је остао на једном пласману у финале Гранд Слама, док ће Ђоковић у недељу играти своје 18. финале на највећим турнирима, те четврто ове године.

Ипак, и сам пласман у полуфинале је успех за Чилића када се зна како је одиграо већи део ове сезоне и да је до полуфинала преживео 2 драматична меча у пет сетова против Кукушкина и Цонге. Захваљујући пласману међу четири најбоља од понедељка ће бити 14. тенисер света.

Извор:  Index.hr

Српски тенисер био је веома концентрисан на старту, док је Чилић био видно нервозан. У четвртом гему Новак се сјајном игром изборио за нову брејк шансу, а Чилић је направио двоструку сервис грешку – 4:0. Лако је Ђоковић потврдио и други брејк, а онда је сет окончао са савршених 6:0 направивши и трећи брејк.

И уводни гем другог сета Ђоковић је лако добио, а онда је стигао до нових брејк шанси. Имао је две одвојене, али је Чилић успео да се консолидује, убаци неколико првих сервиса и упише се на семафор после 35 минута – 1:1.

đokovic cilic

Ипак, иако је Чилић почео да игра нешто боље, Новак је био изузетно добар на другој страни. Лако је добио још један сервис гем, па је потом поново одузео сервис ривалу – 3:1. Није се српски тенисер ни ту зауставио. Комбинација његове бриљантне игре и стегнутног Чилића донела му је још један брејк који је лако потврдио за 6:1 и 2-1 у сетовима.

И трећи сет почео је савршено по Новака. Уз брејк је стигао до 2:0, али је Чилић успео да се врати и искористивши прву брејк лопту изједначи на 2:2. Топ је ипак било све од хрватског тенисера, иако се можда очекивао његов преокрет.

Новак је наставио са маестралним ритернима, лако је направио нови брејк и до краја меча је завршио посао добивши и преостала три гема – 6:2.

Извор: Б92.нет