Прочитај ми чланак

Хрвати ликују због пораза Србије, а заборавили како они пролазе са Бразилцима

0

Од репрезентације Србије сигурно се очекивало више против селекције Бразила, али кад је утакмица почела и када су изабраници селектора Титеа кренули да јуре по терену било је јасно да ће задатак бити раван немогућем. Уследио је пораз који је чини се дочекан и превише оштро поготово од стране хрватске јавности односно Ненада Бјелице.

Да је Србија могла боље опште је познато, али треба имати у виду и повреде које су задесиле нашу селекцију. Александар Митровић и Душан Влаховић нису могли да дају физички све од себе, али још увек ништа није изгубљено јер следе утакмице са Швајцарском и Камеруном.

Међутим, један пораз и то од шестоструког првака света био је довољан да хрватски тренер и стручни консултант ХРТ-а Ненад Бјелица жестоко критикује српску репрезентацију.

„Поражавајуће је како је Србија играла, очекивао сам много више. С обзиром на то како су играли у квалификацијама, с обзиром на играче које имају, али и с обзиром на то како су најавили ово такмичење. Дошли су да буду светски прваци. Србија није нити једну контру добро истрчала, кад год су освојили лопту, нису имали довољно квалитета за то“ , рекао је Бјелица.

Хрват је похвалио слабије репрезентације од Србије које су према његовим речима играле далеко боље.

„Прекид је прилика да слабији тим угрози противнички тим. Али Србија има довољно квалитета да угрози Бразил кроз игру. Више су урадиле репрезентације које нису ни близу Србије. Србија није могла да угрози Бразил за скоро 100 минута. Разочаравајуће“ , додао је Бјелица.

Критике су у реду, требало би их увек прихватити уколико су тачне, међутим Србија није играла поражавајуће с обзиром на околности, а Бјелица је заборавио и чињеницу да је и Хрватска у историји била немоћна када је у питању селекција Бразила.

Репрезентација Бразила од 2006. године на Мундијалима редовно трпи поразе од селекција из Европе, осим од репрезентације Србије и Хрватске.

Хрвати су од Бразилаца изгубили 2006. и 2014. године, а Србија 2018. и у Катару. У преосталим седам утакмица са репрезентацијама из Европе Бразил нема победу. Изгубили су од Француске, Холандије, Немачке, поново Холандије и Белгије, док су ремизирали са Португалијом и Швајцарском.