Прочитај ми чланак

ХРВАТИ БЕСНИ НА КОЛИНДУ Да је могла дохватила би и Путина!

0

У Лијепој нашој нису сви одушевљени Колиндиним перформансом

Цео свет после Светског првенства прича о Колинди Грабар Китаровић, председници Хрватске, новог вицешампиона планете у најважнијој споредној ствари на свету.

Међутим, док други причају позитивне ствари, одушевљени њеном тинејџерском лежерношћу, неки Хрвати су поприлично незадовољни приказаним.

Текст аутора Ане Лоњак Божичевић, новинарке 100посто.хр преносимо вам у целости.

– Јутро након драматичног финала Светског првенства у којем је Хрватска, нажалост, изгубила од Француске, могло би се сажети у једној реченици која кружи друштвеним мрежама, а најбоље све описује: Французи су освојили Светско првенство, али Хрвати су освојили срца света. И хвала им, до неба, на томе.

Но, то не можемо рећи за хрватску председницу Колинду Грабар-Китаровић, која је опет, да опет, украла шоу и није допустила да финале прође без њеног личног доприноса.

Након завршетка утакмице прошетала је до центра московског стадиона с француским председником Емануелом Макроном и руским председником Владимиром Путином и тада је кренула представа. Френетична Колинда након што је изгрлила и изљубила све хрватске фудбалере, на крају се дословно обесила око врата Златка Далића, а након тога наставила је да се веша о врат и француским репрезентативцима, судијама… Укратко свима. Тактилна Колинда свако мало додирнула је и Макрона, а да је могла дохватила би се вероватно и Путина.

Нико једноставно није могао да побегне из њеног челичног загрљаја, а цела та сцена у једном је тренутку постала, уистину, бизарна. Колинда се и према француским репрезентативцима односила као мајка, грлитељица и страствена навијачица. А врхунац њеног шоуа био је када се дохватила трофеја победника СП-а. Дословно се бацила на трофеј, примила га с обе руке и почела да га љуби.

Да одмах разјаснимо, немамо ништа против страственог навијања, немамо ништа против показивања емоција, немамо ништа против председнице, али имамо против јефтиног скупљања бодова и непримереног понашања. Јер сцена док Колинда по устима преврће жвакаћу гуму, надамо се да је то бар била жвака јер по њеном понашању пристајало би јој и жвакање дувана, уистину је било непримерено.

Након тога наставило се вешањем око врата, мало сузама, мало смехом и онда врхунцем – љубљењем трофеја. Колинда је јуче изгледала попут заљубљене тинејџерке која се дочепала свог омиљеног бенда. Некако смо сви помало страховали да ће у једном тренутку отети тај трофеј и потрчати са стадиона с њим у рукама. Неки су у шали чак питали што би председница направила да су Ватрени победили, нажалост, то нећемо сазнати.

Председница једноставно ових дана ништа није научила, а могла је много тога научити од тренера Ватрених Златка Далића који је показао како се понаша вођа, како треба водити екипу и како у сваком тренутку треба бити одмерен, поносан, понизан и да се тако воли и поштује своја земља.

https://twitter.com/damirmasic/status/1018548034509070336

И након завршетка утакмице након неизмерне туге која је завладала међу Ватренима када су њихова лица прекриле сузе, једна сцена најбоље је показала зашто смо ми (текст је, као што сте до сада могли да закључите писала Хрватица прим.аут.) најбоља, ок друга најбоља екипа на свету. Иако је изнутра сигурно проживљавао драму, његово смирено и одлучно лице када се обратио својим момцима све је говорило. Није ту било глумљења, није било драме већ је и у најтежим првим тренуцима показао наизмерну одмереност, одлучност, љубав, страст, знање којег краси сваког вођу. А све то Колинда на овом Светском првенству није имала. Понашала се као забављачица, залудела навијачица, необуздана тинејџерка, а не председница једне мале државе великог срца која рађа велике спортисте. И то је још више невероватно, јер је реч о особи која има поприличан политички стаж у ногама.

Разумемо у једну руку зашто су светски медији одушевљени Колиндом, њеном страшћу и стилом. Они не знају да ту страст председница пружа само на спортским теренима. Можда бисмо и ми били одушевљени њом када би с подједнаком страшћу с којима грли фудбалере, иницирала решавање проблема у земљи, када би као што је страствено ухватила трофеј ухватила се у коштац са свим криминалцима који су покрали ову земљу.

Не знају страни медији да је реч о предсједници која је између безбројних бисера сматрала да није проблем што је Здравко Мамић за њу организовао разне вечере. Не знају светски медији какве смутљивце је позвала на своју инаугурацију и сматрала да је то сасвим у реду. Не знају светски медији да је Колинда свечану ложу у четвртфиналу „делила“ на само неколико метара с извршним директором ХНС-а Дамиром Врбановићем, човеком иначе неправомоћно осуђеним на три године затвора због криминала у Динаму заједно са Здравком Мамићем.

Овако за нас Хрвате она остаје само страствена навијачица и забављачица која се не зна понашати на терену и скупља јефтине бодове – пише у тексту на сајту 100посто.хр.